HSBC: Γιατί οι αγορές δε φοβούνται τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
HSBC: Γιατί οι αγορές δε φοβούνται τον πληθωρισμό
Οι αγορές δε φοβούνται πλέον τον πληθωρισμό εστιάζοντας πλέον στην πορεία των μεταλλάξεων του κορονοϊού και κυρίως της Δέλτα, όπως επισημαίνει το τμήμα wealth της HSBC. 

Οι αγορές δε φοβούνται πλέον τον πληθωρισμό εστιάζοντας πλέον στην πορεία των μεταλλάξεων του κορονοϊού και κυρίως της Δέλτα, όπως επισημαίνει το τμήμα wealth της HSBC.

O επικεφαλής του επενδυτικού γραφείου της βρετανικής τράπεζας Xian Chan ανέφερε σε εσωτερικό του σημείωμα, πως έπειτα από μια περίδο ανησυχία για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» εάν η Fed μπορεί να αναγκαστεί να σφίξει τη νομισματική της πολιτική, οι αγορές φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί στην ιδεά αυτή.

Ο Xian επεσήμανε ότι ενώ ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε υψηλός στο 5,4% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε, υποδεικνύοντας ότι οι αγορές δεν έχουν τίποτα να φοβούνται παρά τον «εαυτό τους» όταν πρόκειται για τον πληθωρισμό.

«Υπάρχει κανονικά μια άμεση σχέση μεταξύ των αποδόσεων των ομολόγων και των προσδοκιών για τον πληθωρισμό. Εάν ο πληθωρισμός αναμένεται να είναι υψηλότερος, τότε οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται καθρεφτίζοντας την πιθανότητα για αύξηση των επιτοκίων. Αλλά είναι ενδιαφέρον ότι οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν μετά το πικ τον Απρίλιο», ανέφερε ο Τσαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει ο Νίκος Παππάς ως Ευρωβουλευτής

Πέρασ' ο θυμός - Με ελπίδα θα ψηφίσουν - Πού βάζει τον πήχη η Άννα για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ενοίκια: Από την 1η Απριλίου 2026 οι πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider