Βρετανία: Έως και 500 ασθενείς πεθαίνουν κάθε εβδομάδα λόγω των καθυστερήσεων στα επείγοντα των νοσοκομείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Έως και 500 ασθενείς πεθαίνουν κάθε εβδομάδα λόγω των καθυστερήσεων στα επείγοντα των νοσοκομείων
Στη Βρετανία εκτιμάται ότι έως και 500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα λόγω των καθυστερήσεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, όπως καταγγέλλουν υγειονομικοί.

Στη Βρετανία εκτιμάται ότι έως και 500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα λόγω των καθυστερήσεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, όπως καταγγέλλουν υγειονομικοί.

Ο Ίαν Χίγκινσον, αντιπρόεδρος του Royal College of Emergency Medicine, επέκρινε τις απόπειρες να «υποτιμηθούν» προηγούμενες προειδοποιήσεις του οργανισμού για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, με τις αρχές να τα αποδίδουν μόνο στην πανδημία covid-19.

Ο Χίγκινσον δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 4: «Αυτό που ακούμε τις τελευταίες ημέρες είναι ότι τα υφιστάμενα προβλήματα οφείλονται όλα στην covid ή στη γρίπη ή ότι είναι κάτι περίπλοκο και δεν πρέπει να εξάγουμε βιαστικά συμπεράσματα».

«Αν κάποιος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, γνωρίζει ότι είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. Δεν είναι κάτι πρόσκαιρο. Όσα βλέπουμε κάθε χειμώνα και φαίνεται ότι εξακολουθούν να εκπλήσσουν το NHS», κατήγγειλε.

Ο πρόεδρος Royal College of Emergency Medicine, ο δρ. Έντριαν Μπόιλ, δήλωσε στο Times Radio σήμερα ότι 300 με 500 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα λόγω των καθυστερήσεων και των προβλημάτων στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων.

«Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε», υπογράμμισε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας στους πέντε ασθενείς στην Αγγλία που διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του NHS αναγκάστηκε να περιμένει περισσότερη από μία ώρα προτού εξεταστεί στο τμήμα επειγόντων.

Τα νοσοκομεία του NHS έχουν στόχο να εξετάζουν το 95% των ασθενών που διακομίζονται με ασθενοφόρο σε 30 λεπτά και το 100% σε 60 λεπτά.

Τον Νοέμβριο 37.837 ασθενείς περίμεναν επί περισσότερες από 12 ώρες στα επείγοντα των νοσοκομείων, σύμφωνα με τα στοιχεία του NHS Αγγλίας. Πρόκειται για αύξηση κατά σχεδόν 355% σε σχέση με τον προηγούμενο Νοέμβριο, όταν αριθμός ανερχόταν σε 10.646.

Ο Χίγκινσον πρόσθεσε ότι τα στοιχεία του Royal College of Emergency Medicine σχετικά με τους θανάτους που οφείλονται στην καθυστερημένη παροχή ιατρικής φροντίδας δεν είναι «εκτιμήσεις».

«Αρκετά καλά στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, τα οποία καταδεικνύουν ότι η μακρά αναμονή στο τμήμα επειγόντων συνδέεται με άσχημη εξέλιξη για τους ασθενείς», επεσήμανε.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια επιδείνωση όλων όσων ακούγαμε για καιρό: τους ασθενείς να περιμένουν πολλή ώρα για ένα ασθενοφόρο. Όταν αυτό έρθει, οι ασθενείς ίσως να χρειαστεί να περιμένουν πολλή ώρα έξω από τα επείγοντα (…) Και όταν τελικά καταφέρουν να μπουν στα επείγοντα, τους περιμένει μεγάλη αναμονή μέχρι να τους δει ένας γιατρός. Και αναγκαζόμαστε να εξετάσουμε ασθενείς σε διάφορους χώρους, όπως στους διαδρόμους», υπογράμμισε ο Χίγκινσον.

Ο υπουργός Παιδείας Ρόμπερτ Χάλφον δήλωσε στο BBC Radio 4 ότι το πρόβλημα αυτό αποτελεί «πρώτη προτεραιότητα» για τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, αν και παραδέχθηκε ότι το σύστημα υγείας της Βρετανίας αντιμετωπίζει πίεση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βρετανία ανοίγει ειδικό ταμείο πυρηνικών καυσίμων για να μειώσει την εξάρτηση από τη Ρωσία

Βρετανία: Οι ακτιβιστές της Extinction Rebellion ανακοινώνουν ότι αλλάζουν τακτική

Βρετανία: Πάνω από 45.000 μετανάστες διέπλευσαν την Μάγχη και πέρασαν στη Βρετανία μέσα στο 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider