ΑΑΔΕ: Βήμα-βήμα η έκδοση των παραστατικών μέσω της εφαρμογής «timologio»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΑΔΕ: Βήμα-βήμα η έκδοση των παραστατικών μέσω της εφαρμογής «timologio»
Με την επιστολή της, η ΑΑΔΕ ενημερώνει τους φορολογούμενους για τις προθεσμίες εφαρμογής του νέου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής τιμολογίων.

Επιστολή σε εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις απέστειλε η ΑΑΔΕ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την οποία τους καλεί να χρησιμοποιήσουν τη νέα εφαρμογή «timologio» για τη συμπλήρωση των στοιχείων – τιμολογίων στην πλατφόρμα myDATΑ.

Με την επιστολή της, η ΑΑΔΕ ενημερώνει τους φορολογούμενους για τις προθεσμίες εφαρμογής του νέου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής τιμολογίων διευκρινίζοντας παράλληλα ότι μέσα από το timologio (timologio.aade.gov.gr), το οποίο παρέχεται δωρεάν μπορούν να εκδίδουν ψηφιακά τα παραστατικά τους.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, ακολουθώντας ορισμένα απλά βήματα, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις μπορούν να διαμορφώσουν το προφίλ τους, να συνθέσουν το πελατολόγιό τους, να οργανώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τιμολογούν και να εκδώσουν και να αποθηκεύσουν σε μορφή pdf τα κάθε είδους παραστατικά της (τιμολόγια, αποδείξεις κλπ).

Με την έκδοση των παραστατικών μέσα από το «timologio», η εφαρμογή αποστέλλει ταυτόχρονα και αυτόματα τη σύνοψη κάθε συναλλαγής στο myDATA (έσοδα) του επαγγελματία και στο myDATA της επιχείρησης – πελάτη (έξοδα). Αποκλειστικά υπεύθυνος για την αλήθεια και την ακρίβεια των εκδιδόμενων παραστατικών παραμένει ο χρήστης της εφαρμογής. Η εφαρμογή timologio δεν αποστέλλει τα εκδιδόμενα παραστατικά στον λήπτη τους. Η αποστολή τους παραμένει ευθύνη του χρήστη της εφαρμογής.

Οι οδηγίες

Για να χρησιμοποιήσουν οι φορολογούμενοι την εφαρμογή, θα πρέπει να εγγραφούν ως χρήστες και να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης σε αυτή. Οι κωδικοί πρόσβασης στην εφαρμογή timologio χορηγούνται αφού επαληθευτεί / επιβεβαιωθεί η ταυτότητα των φορολογούμενων με τη χρήση των κωδικών σας στο taxisnet.

Οι χρήστες φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την προστασία των κωδικών πρόσβασης τους στην εφαρμογή timologio, οι οποίοι είναι προσωπικοί, πρέπει να παραμένουν μυστικοί, και δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται σε τρίτους.

Οι χρήστες της εφαρμογής είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή πρόσβαση τους στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή. Ειδικότερα, οι χρήστες φέρουν το κόστος εξοπλισμού και σύνδεσής τους με το διαδίκτυο, το κόστος συντήρησης και λειτουργίας τους καθώς και την ευθύνη για την ασφάλεια και την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Η ΑΑΔΕ δεν φέρει ευθύνη έναντι του χρήστη σε περίπτωση μη προσωρινής διαθεσιμότητας της εφαρμογής timologio, η οποία είναι δυνατόν να προκύψει ιδίως από γεγονότα ανωτέρας βίας, τυχαία γεγονότα, συντήρηση ή αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών κ.ά

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider