INSIDE OUT

Ονειρική προεκλογική για Κυριάκο ο οποίος αλλάζει παπούτσια - Βέλη Κουτσούμπα σε Ζωή - Οι εφοπλιστές κι ο ύπνος τους

20-06-2023 | 07:21
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ονειρική προεκλογική για Κυριάκο ο οποίος αλλάζει παπούτσια - Βέλη Κουτσούμπα σε Ζωή - Οι εφοπλιστές κι ο ύπνος τους
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Νηνεμία στην κορυφή, παρά την απόσυρση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στη Ροδόπη Μουσταφά Κατραντζή. Πέρασε και δεν ακούμπησε σα να λέμε. Έχω κρυφτεί σε μια ταράτσα και ραίνω με λευκά ροδοπέταλα τον Κυριάκο που περνάει ακριβώς από κάτω. Ναι, τ’ ομολογώ, πήγα Πάτρα ως λευκή περιστερά για να γίνω ένα με το σκηνικό. Από πάνω λευκά ροδοπέταλα, κάτω στον δρόμο στρωμένα βάγια, στη θέση του Κυριάκου θα έφτυνα τον κόρφο μου. Όμως αυτός ντούρασελ. Συνεχίζει ακάθεκτος να δέχεται αυθόρμητες εκδηλώσεις αγάπης του λαού.

Στην Πάτρα παραδέχτηκε (Ionian TV) ότι είχε πάει και παλιά για την βάπτιση του γιού του Μιχάλη Μπεκίρη. Και άλλες φορές. Όμως ποτέ δεν συνάντησε αυτό το κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία. Για πρώτη φορά η Αχαΐα βάφτηκε μπλε. Ο Δήμος της Πάτρας έγινε «μπλε».

Καρδούλες και βέλη

Το τελευταίο είναι γεγονός, που δημιουργεί προβληματισμό κυρίως στην πλευρά του Περισσού. Όμως ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, δεν μασάει.

Κι αυτός στην Πάτρα, εννοείται ενώ ο Κυριάκος είχε ήδη φύγει για Αμφιλοχία και Γιάννενα, έστειλε καρδούλες στο πλήθος σκορπώντας αγάπη και βέλη κατά της Ζωής.

«Μα καλά, δεν αποτελεί προβληματισμό σε οποιοδήποτε λογικό άνθρωπο η υπέρμετρη προβολή της κ. Κωνσταντοπούλου; Τί έγινε ξαφνικά; Τελειώνουν τα ριάλιτι και είπαν να ασχοληθούν με το κίνημα δήθεν της αγάπης;

Και κατέληξε: «Έχει και η κοροϊδία τα όριά της».

Στο στόχαστρο η «Πλεύση»

Φυσικά οι φανατικοί μου είναι υποψιασμένοι. Η ιλιγγιώδης άνοδος της Ζωής που φαίνεται να μπαίνει αεράτα στη Βουλή, δημιουργεί ανησυχία. Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκει έναν αναπάντεχο φίλο.

«Θα χρειαστεί να μην σκορπίσει η ψήφος σε κόμματα που το λέμε καθαρά: αποτελούν αντιδραστικά, προσωποπαγή μορφώματα και πάντα χρήσιμες πολιτικές τσόντες του συστήματος». Άουτς πιπέρι κύριε σύντροφε Γραμματέα.

Διαίρει και βασίλευε

Τα στοχευμένα βέλη Κουτσούμπα στη Ζωή βρίσκουν απολύτως σύμφωνο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επανήλθε χθες (Mega Ευαγγελάτος) στο ζήτημα της «γραφικής Βουλής». Η τοποθέτηση της σκέψης όμως έγινε με άλλες λέξεις.

«Ο σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι απλά να κερδίσει. Είναι την άλλη μέρα να είναι ασύδοτοι, ανεξέλεγκτοι χωρίς αντίπαλο, χωρίς κάποιον να μπορεί να τους κοιτάει στα μάτια και να τους αποτρέπει από μια ασύδοτη διακυβέρνηση. Είναι κρίσιμο ζήτημα αυτό. Και ο σχεδιασμός τους είναι και μια Βουλή επτακομματική, οκτακομματική. Πώς το έλεγαν παλιά, «διαίρει και βασίλευε».

Στόχος οι εφοπλιστές

Κι ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μαζέψουν ψήφους από τους «μικρούς», οι «μικροί» δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Τα πολύ χαμηλά ποσοστά του Μαΐου αποτέλεσαν πλήγμα για τον πολιτικό εγωισμό του Γιάνη και των συνοδοιπόρων του, που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη εισόδου στη Βουλή.

Ένα χτύπημα στο μεγάλο κεφάλαιο δεν είναι ποτέ κακό. «Για την τιμή και την αξιοπρέπεια μας στις 25 ψηφίζουμε ΜέΡΑ25, είναι χέρι μας εκείνο το βράδυ να χάσουν τον ύπνο τους οι εφοπλιστές», επισήμανε ο Κλέων Γρηγοριάδης, υποψήφιος Βουλευτής Βορείου Τομέα. Θα τον ενημερώσω όταν συναντήσω αρκετούς από αυτούς τριγύρω απ’ την Δήλο.

Στην αντιπολίτευση

Τέσσερις μέρες για ν’ ανοίξουν οι κάλπες, ακόμα κι ο Αλέξης που τρέχει μόνος του σέρνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνεται την ήττα. Και μοιάζει σχεδόν ήδη να έχει πετάξει λευκή πετσέτα όταν λέει (Ιωάννινα): «αλλά ακόμα και αν ο λαός μας τάξει στην αντιπολίτευση, προσέξτε, με βάση αυτό το πρόγραμμα και αυτές τις θέσεις θα αντιπαρατεθούμε στις αντιμεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία. Και θα είμαστε εκεί ισχυροί». Η μάχη του Αλέξη είναι για ένα ισχυρό κόμμα στην αντιπολίτευση.

Έτοιμος για σπριντ

Την ίδια ώρα, κι ο Κυριάκος δέχεται πίεση, αλλά για άλλο λόγο. Καθώς οι πολιτικές αγορές έχουν προεξοφλήσει την αυτοδυναμία, δέχεται τεράστια πίεση για την σύνθεση του επόμενου υπουργικού συμβουλίου. Ο ίδιος προσπαθεί μάταια να «κόψει» την κουβέντα, αλλά δύσκολο. «Κόβω κάθετα την συζήτηση για την σύνθεση του υπουργικού, έχουμε πέντε μέρες ακόμα» δήλωσε ορθά-κοφτά (Ιονιαν TV). Δεν ξέρω πόσοι τον πιστεύουν. Πάντως παρατηρώ ότι με τα νέα του παπούτσια έχει ανεβάσει το επίπεδο εκλογικού συναγερμού.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:34

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επιταχύνει τη βιώσιμη ανάπτυξη με ισχυρά αποτελέσματα για το 2025

14:27

Θερινές κατασκηνώσεις e-ΕΦΚΑ: Έως 1/6 οι αιτήσεις - Οι δικαιούχοι

14:23

Οκτώ φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρως με τη φλούδα

14:21

ΕΛΙΤΗΕ: 5 προτάσεις για να μην τεθεί σε κίνδυνο η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στην Ελλάδα

14:15

Αυτά είναι τα 3 θερμότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών - Πού θα φτάσει φέτος η θερμοκρασία

14:13

Ένα βήμα πιο κοντά ο Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης - Προχωρά η σύνδεση του 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ

14:06

Σχοινάς: «Η εξωστρέφεια στο επίκεντρο της νέας στρατηγικής για την ελληνική γεωργία»

14:00

Σε υψηλό τετραετίας το αλουμίνιο

13:54

Κάλεσμα του Πεκίνου για τήρηση της κατάπαυσης πυρός στο Ιράν

13:50

Ελληνικό ανδρικό βόλεϊ: Όταν η επαρχία σιωπά και οι παίκτες δεν είναι εκεί

13:37

Η ΤτΕ παρουσιάζει το «weconomy.gr», μια νέα ιστοσελίδα Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης

13:35

Παντελιάδης: Πληθωριστική πίεση λόγω πολέμου αλλά όχι έκρηξη πληθωρισμού - Δεν ωφελεί το πλαφόν

13:27

Ο Τραμπ θα υποβληθεί στο τρίτο του τσεκάπ μέσα σε 13 μήνες

13:14

Η AI θα φέρει το «τέλος των θέσεων εργασίας»; - Τι απαντά ο CEO πίσω από το ChatGPT

13:06

Η Κομισιόν ενέκρινε τη δημιουργία κοινής επιχείρησης από τη ΔΕΗ και τη Metlen

13:02

Γαλλία: Κυκλοφόρησε επενδυτικό νόμισμα από καθαρό χρυσό

12:40

Βέλγιο: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο - Τέσσερις νεκροί

12:37

Σε αντίθετη κατεύθυνση ο κύκλος εργασιών για καταλύματα και εστίαση το α' τρίμηνο

12:29

Τσάφος: Τα αποτελέσματα του μετασχηματισμού στην ηλεκτρική ενέργεια για επενδύσεις, εξαγωγές, ΑΠΕ

12:27

«Φειδωλοί» εναντίον «Φίλων της Συνοχής»: Μάχη με παρελθόν και μέλλον

12:16

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση για παράνομες επιδοτήσεις στη Θεσσαλονίκη - Δικογραφία κατά 138 ατόμων στη Κρήτη

12:10

Σκέρτσος: Η αξιοπιστία κρίνεται στα πεπραγμένα και όχι στα λόγια

12:07

Σε 2.172 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

12:05

Στάσσης: Έμπρακτη ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών στον μετασχηματισμό της ΔΕΗ

11:58

ΕΟΦ: Απαγορεύεται η διαφήμιση συνταγογραφούμενων και υπό έρευνα φαρμάκων

11:51

Στον Άρειο Πάγο η Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»

11:43

Quiet Luxury στην κουζίνα: Οι 3 αποχρώσεις που επιλέγουν οι αρχιτέκτονες το 2026

11:35

Νέα φάση στρατηγικής ανάπτυξης για Coffee Berry με 5 άξονες - Αποχωρεί ο managing director

11:28

Μητσοτάκης: Επέκταση επιδότησης diesel με 15 λεπτά και τον Ιούνιο - Πότε μπαίνουν τα 150 ευρώ ανά παιδί

11:14

Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση κόντρα στον πληθωρισμό