BACKSTORY

Αλλαγή σε όλα - Σε ρυθμό εκλογών - Το … τερμάτισαν

04-06-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αλλαγή σε όλα

Από σήμερα και στο πλαίσιο της νέας εταιρικής ταυτότητας της Τράπεζας Πειραιώς, αλλάζει και η Winbank.

Αλλάζει η επωνυμία του ebanking της τράπεζας και το brand winbank, ένα brand συνυφασμένο με την πρόοδο παύει να υπάρχει.

Πλέον η ηλεκτρονική υπηρεσία της τράπεζας θα λέγεται Piraeus e-banking. Αντίστοιχα, το winbank app θα μετονομαστεί σε Piraeus app.

Σε ρυθμό εκλογών

Σε ρυθμό εκλογών έχουν μπει τα χρηματιστήρια της Ευρώπης προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τις τάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο που θα αποτελέσουν πρόδρομο και για τις τάσεις σε επί μέρους χώρες. Το πόσο δεξιά ή πόσο αριστερά θα πάμε θα επηρεάσει σημαντικές αποφάσεις σε άμυνα και πρωτογενή τομέα. Εξού και η ψήφος δεν είναι αστείο....

Στον «παλμό» της επικαιρότητας

Δεν ξέρω πώς σας φάνηκε, αλλά με κάμποσες ημέρες καθυστέρηση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε δελτίο τύπου για το τι ειπώθηκε από τους ομιλητές στο συνέδριο της IOSCO την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι να μην βρίσκεσαι στον παλμό της επικαιρότητας. Πάντως, σοφότεροι δεν γίναμε. Αφήστε που έχω την εντύπωση ότι η απομόνωση αποσπασμάτων από ομιλίες μπορεί να μην είναι και τόσο δόκιμη για τους ομιλητές. Τουλάχιστον από τις ομιλίες που ακούσαμε, αυτή την εντύπωση έχουμε.

Το… τερμάτισαν

Διάβασα με προσοχή το χθεσινό δελτίο τύπου της Ευρωσύμβουλοι και ειλικρινά αναρωτιέμαι. Είναι δυνατόν, εισηγμένη εταιρία να ανακοινώνει ότι θα κάνει εξαγορές τις οποίες δεν έχει κλείσει; Και αν ναι, τίθενται ή όχι ζητήματα εφαρμογής της χρηματιστηριακής νομοθεσίας; Σημειωτέον ότι αν αυτά τα έγραφε δημοσιογράφος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το πιθανότερο ήταν να έστελνε ερώτημα στην εταιρία.

Τρεις διεκδικητές για το οδικό ΣΔΙΤ 249 εκατ. ευρώ

Στην επόμενη φάση, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου, με τη συμμετοχή 3 σχημάτων, προχωρά ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του οδικού έργου «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη)», εκτιμώμενης αξίας 248,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), μέσω ΣΔΙΤ. Όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρα, εγκρίνεται η συμμετοχή στον διάλογο των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Μυτιληναίος και ΑΒΑΞ, που πληρούν τις απαιτήσεις συμμετοχής. Στην οποία και θα «κλειδώσει» το τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου. Αρχικά στον διαγωνισμό συμμετείχε και η Intrakat, ωστόσο, όπως προκύπτει οι τρεις παραπάνω προχωρούν στην διαδικασία.

Ξεκίνησαν τα οικιστικά projects της Orilina ΑΕΕΑΠ στο Ελληνικό

Όπως και άλλες φορές έχουμε αναφέρει, η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ προωθεί δύο επενδύσεις στην περιοχή του Ελληνικού. Πρόκειται για το οικιστικό συγκρότημα του πολυτελούς συγκροτήματος των 20 κατοικιών «Marina Residences by Kengo Kuma» που η εταιρεία αναπτύσσει δίπλα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά (57 εκατ. ευρώ) και την ιδιωτική λέσχη μελών που θα έχει εγγύτητα και θέα προς την μαρίνα του Ελληνικού και το Riviera Galleria και προβλέπεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εστιατόρια, πισίνες, γήπεδα, outdoor gym και πολλούς εξωτερικούς χώρους αναψυχής για τα μέλη της (20 εκατ. ευρώ). Η οικοδομική άδεια του οικιστικού συγκροτήματος εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2024 ενώ για το οικόπεδο της ιδιωτικής λέσχης αναμένονταν εντός του έτους. Έχει ξεκινήσει η κατασκευή με τις εκσκαφές και τα μπετά, την α’ φάση έχει αναλάβει η Redex (όμιλος Κοπελούζου) ενώ θα ακολουθήσει η β’ φάση, η κυρίως κατασκευή, μέχρι την παράδοση στους ιδιοκτήτες.

Μάζεμα της διασποράς

Κατά περίπου 5,5% ανακοίνωσαν χθες ότι αύξησαν τη συμμετοχή τους στην Orilina ο κ. Τρύφων Νάτσης και η κα Δέσποινα Νάτση. Και να φανταστείτε ότι η εν λόγω ΑΕΕΑΠ εισήλθε στο Χρηματιστήριο μόλις στις 11 Δεκεμβρίου του 2023 και υποτίθεται ότι η διοίκηση Κοντόπουλου θέλει οι εταιρίες να έχουν αυξημένη διασπορά. Φανταστείτε και να μην ήθελε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:07

Ιράν: Δεν θα εγκρίνει καμία συμφωνία με την Ουάσινγκτον χωρίς εγγυήσεις για τα δικαιώματά του

13:56

Ανδρουλάκη: Η ανακύκλωση δεν είναι μπίζνα

13:48

SoftBank: Επενδύσεις 45 δισ. ευρώ στη Γαλλία για υποδομές ΑΙ

13:35

Κορκίδης: Η προστιθέμενη αξία των Ποσειδωνίων διαχέεται σε εμπόριο, μεταποίηση, υπηρεσίες, τουρισμό και απασχόληση

13:22

Ταχιάος: Τέλος Ιουλίου το Μετρό στην Καλαμαριά - Το 2027 το Flyover

13:00

Real Estate: Ποιες είναι οι τάσεις για το 2026 - Άνοδος τιμών με σημάδια εξισορρόπησης

12:54

Τσουκαλάς: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνική συνοχή

12:35

Bloomberg για Ελλάδα: Το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό εγείρει το ενδεχόμενο χαοτικών εκλογών

12:11

ΕΕ: Εξετάζει προσωρινό πάγωμα του πλαφόν τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο λόγω του πολέμου στο Ιράν

11:54

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προσωρινά κρατούμενος ένας εκ των 22 κατηγορουμένων για τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη

11:48

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η «γενιά χωρίς καπνό»

11:37

Οι εμπρησμοί από αμέλεια στο στόχαστρο της ΔΑΕΕ για την αντιπυρική περίοδο 2026

11:29

Κίνα: Στάσιμη η βιομηχανική δραστηριότητα τον Μάιο καθώς η ζήτηση αποδυναμώνεται

11:17

Διεθνείς αγορές: Βίοι αντίθετοι για μετοχές και ομόλογα στο τρίμηνο του πολέμου στη Μέση Ανατολή

11:09

ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ τιμάται για την αντίσταση στις πιέσεις Τραμπ

10:59

Από τις 12 Ιουνίου τίθεται σταδιακά σε εφαρμογή το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

10:55

ΗΠΑ: Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στον ανατολικό Ειρηνικό

10:49

Έρχεται το νέο «Ανακαινίζω» για περισσότερους δικαιούχους και με υψηλότερες επιδοτήσεις

10:33

Μητσοτάκης: Τέλος Ιουνίου η έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ για κάθε παιδί χωρίς καμία αίτηση

10:25

Κεραμέως: Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ισότητας στην εργασία

10:22

ΗΠΑ: Μετεωρίτης διαλύθηκε κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα

10:14

Φορέας Ακινήτων: Πώς θα λειτουργήσει η δεύτερη ευκαιρία για τους ευάλωτους οφειλέτες

10:09

Περέιρα (ΕΚΤ): Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να δράσει για τον πληθωρισμό νωρίτερα παρά αργότερα

09:54

UNESCO: Ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα θέτει σε κίνδυνο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας

09:31

Ισραήλ: Η χερσαία επιχείρησή του εναντίον της Χεζμπολάχ επεκτείνεται σε άλλες περιοχές

09:20

Εντός Ιουνίου ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Ελευσίνας

09:10

Πάπας Λέων: Απηύθυνε έκκληση για ειρήνη σε όλες τις εμπόλεμες περιοχές του κόσμου

09:03

Τραμπ: Θέτει νέους σκληρότερους όρους στο Ιράν για το deal της εκεχειρίας

08:52

Ιράν: Το MoU με τις ΗΠΑ προβλέπει αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων ύψους 12 δισ. δολαρίων

08:45

Κύθνος: Tο νησί της απλότητας με τις αμέτρητες παραλίες