BACKSTORY

Αλλαγή σε όλα - Σε ρυθμό εκλογών - Το … τερμάτισαν

04-06-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Αλλαγή σε όλα

Από σήμερα και στο πλαίσιο της νέας εταιρικής ταυτότητας της Τράπεζας Πειραιώς, αλλάζει και η Winbank.

Αλλάζει η επωνυμία του ebanking της τράπεζας και το brand winbank, ένα brand συνυφασμένο με την πρόοδο παύει να υπάρχει.

Πλέον η ηλεκτρονική υπηρεσία της τράπεζας θα λέγεται Piraeus e-banking. Αντίστοιχα, το winbank app θα μετονομαστεί σε Piraeus app.

Σε ρυθμό εκλογών

Σε ρυθμό εκλογών έχουν μπει τα χρηματιστήρια της Ευρώπης προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τις τάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο που θα αποτελέσουν πρόδρομο και για τις τάσεις σε επί μέρους χώρες. Το πόσο δεξιά ή πόσο αριστερά θα πάμε θα επηρεάσει σημαντικές αποφάσεις σε άμυνα και πρωτογενή τομέα. Εξού και η ψήφος δεν είναι αστείο....

Στον «παλμό» της επικαιρότητας

Δεν ξέρω πώς σας φάνηκε, αλλά με κάμποσες ημέρες καθυστέρηση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε δελτίο τύπου για το τι ειπώθηκε από τους ομιλητές στο συνέδριο της IOSCO την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι να μην βρίσκεσαι στον παλμό της επικαιρότητας. Πάντως, σοφότεροι δεν γίναμε. Αφήστε που έχω την εντύπωση ότι η απομόνωση αποσπασμάτων από ομιλίες μπορεί να μην είναι και τόσο δόκιμη για τους ομιλητές. Τουλάχιστον από τις ομιλίες που ακούσαμε, αυτή την εντύπωση έχουμε.

Το… τερμάτισαν

Διάβασα με προσοχή το χθεσινό δελτίο τύπου της Ευρωσύμβουλοι και ειλικρινά αναρωτιέμαι. Είναι δυνατόν, εισηγμένη εταιρία να ανακοινώνει ότι θα κάνει εξαγορές τις οποίες δεν έχει κλείσει; Και αν ναι, τίθενται ή όχι ζητήματα εφαρμογής της χρηματιστηριακής νομοθεσίας; Σημειωτέον ότι αν αυτά τα έγραφε δημοσιογράφος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το πιθανότερο ήταν να έστελνε ερώτημα στην εταιρία.

Τρεις διεκδικητές για το οδικό ΣΔΙΤ 249 εκατ. ευρώ

Στην επόμενη φάση, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου, με τη συμμετοχή 3 σχημάτων, προχωρά ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του οδικού έργου «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη)», εκτιμώμενης αξίας 248,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), μέσω ΣΔΙΤ. Όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρα, εγκρίνεται η συμμετοχή στον διάλογο των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Μυτιληναίος και ΑΒΑΞ, που πληρούν τις απαιτήσεις συμμετοχής. Στην οποία και θα «κλειδώσει» το τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου. Αρχικά στον διαγωνισμό συμμετείχε και η Intrakat, ωστόσο, όπως προκύπτει οι τρεις παραπάνω προχωρούν στην διαδικασία.

Ξεκίνησαν τα οικιστικά projects της Orilina ΑΕΕΑΠ στο Ελληνικό

Όπως και άλλες φορές έχουμε αναφέρει, η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ προωθεί δύο επενδύσεις στην περιοχή του Ελληνικού. Πρόκειται για το οικιστικό συγκρότημα του πολυτελούς συγκροτήματος των 20 κατοικιών «Marina Residences by Kengo Kuma» που η εταιρεία αναπτύσσει δίπλα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά (57 εκατ. ευρώ) και την ιδιωτική λέσχη μελών που θα έχει εγγύτητα και θέα προς την μαρίνα του Ελληνικού και το Riviera Galleria και προβλέπεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εστιατόρια, πισίνες, γήπεδα, outdoor gym και πολλούς εξωτερικούς χώρους αναψυχής για τα μέλη της (20 εκατ. ευρώ). Η οικοδομική άδεια του οικιστικού συγκροτήματος εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2024 ενώ για το οικόπεδο της ιδιωτικής λέσχης αναμένονταν εντός του έτους. Έχει ξεκινήσει η κατασκευή με τις εκσκαφές και τα μπετά, την α’ φάση έχει αναλάβει η Redex (όμιλος Κοπελούζου) ενώ θα ακολουθήσει η β’ φάση, η κυρίως κατασκευή, μέχρι την παράδοση στους ιδιοκτήτες.

Μάζεμα της διασποράς

Κατά περίπου 5,5% ανακοίνωσαν χθες ότι αύξησαν τη συμμετοχή τους στην Orilina ο κ. Τρύφων Νάτσης και η κα Δέσποινα Νάτση. Και να φανταστείτε ότι η εν λόγω ΑΕΕΑΠ εισήλθε στο Χρηματιστήριο μόλις στις 11 Δεκεμβρίου του 2023 και υποτίθεται ότι η διοίκηση Κοντόπουλου θέλει οι εταιρίες να έχουν αυξημένη διασπορά. Φανταστείτε και να μην ήθελε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Μακρόν: Οι πολιτικές δυνάμεις με δεσμούς σε ομάδες βίας να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους

23:41

Άλμα εσόδων 73% για την Nvidia το δ' τρίμηνο με ώθηση από τα data centers

23:22

Βραζιλία: Στους 46 οι νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές - 21 αγνοούμενοι

23:15

Δεύτερη ημέρα κερδών στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

23:01

Διπλασιάζεται ο τουριστικός φόρος στη Βαρκελώνη - Έως 15 ευρώ τη βραδιά

22:43

Κούβα: Επεισόδιο του λιμενικού με σκάφος προερχόμενο από την Φλόριντα

22:28

Ήπιες μεταβολές στο πετρέλαιο εν μέσω αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

22:16

Δυνατή πλέον η αναστροφή στη Λ. Αμαλίας για είσοδο στην Πλάκα

21:57

Γαλλία: Η κυβέρνηση Λεκορνί επιβίωσε από δύο προτάσεις μομφής

21:48

Υπεγράφη ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΕ για αξιολογήσεις στον τουρισμό - Μήνυμα Τζιτζικώστα

21:36

Κέρδη 1% για τον χρυσό με φόντο δασμούς και γεωπολιτικά

21:24

Επικοινωνία Τραμπ- Ζελένσκι πριν τις νέες διαπραγματεύσεις για Ουκρανία

21:10

Τραμπ: Θριαμβολογία για την οικονομία, σιωπές για τα δύσκολα και «μάχη» για τις εντυπώσεις

20:59

Βανς: Προτεραιότητα η διπλωματική λύση με Ιράν - Νέες αμερικανικές κυρώσεις στην Τεχεράνη

20:48

Βουλή: Ψηφίστηκε το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς

20:37

Μητσοτάκης: Ο Έβρος κράτησε Ελλάδα και Ευρώπη ασφαλή – Φράχτης σε όλο το μήκος των συνόρων

20:25

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27/2 και 24ωρη απεργία στις 28/2

20:17

Καρυστιανού: «Πριν από το καλοκαίρι η ανακοίνωση του κόμματος»

20:06

Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τον σωλήνα - Λάθος εγκατάσταση χωρίς μέτρα προστασίας

19:59

Έρχεται δημοψήφισμα για την ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ

19:46

Σκάνδαλο Έπστιν: Παραιτήθηκε από το Χάρβαρντ ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Λάρι Σάμερς

19:38

Ανάκαμψη πάνω από τα 68.000 για το Bitcoin

19:21

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη - Η ατζέντα

19:15

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βουτιά» 12,7% για Diageo

19:11

«Πράσινο φως» από ΕΚΤ στον Βούιτσιτς για την θέση του νέου αντιπροέδρου

19:01

ΥΠΕΘΟ για ελβετικό φράγκο: Καμία παράβαση του ενωσιακού δικαίου στη ρύθμιση

18:51

ΕΚΚΟΜΕΔ και Netflix ενώνουν δυνάμεις για ενίσχυση της ελληνικής δημιουργικής βιομηχανίας

18:41

Διευκρινίσεις Χατζηδάκη για τις δηλώσεις για κυριότητα αγροτεμαχίων μέσω ΚΑΕΚ

18:31

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ Εμπορίας) από Αλεξανδρούπολη: Περιφερειακός ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα

18:21

ΧΑ: «Έσπασε» το τριήμερο πτωτικό σερί του Γενικού Δείκτη - Κέρδη άνω του 2% στις τράπεζες