BACKSTORY

Αλλαγή σε όλα - Σε ρυθμό εκλογών - Το … τερμάτισαν

04-06-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αλλαγή σε όλα

Από σήμερα και στο πλαίσιο της νέας εταιρικής ταυτότητας της Τράπεζας Πειραιώς, αλλάζει και η Winbank.

Αλλάζει η επωνυμία του ebanking της τράπεζας και το brand winbank, ένα brand συνυφασμένο με την πρόοδο παύει να υπάρχει.

Πλέον η ηλεκτρονική υπηρεσία της τράπεζας θα λέγεται Piraeus e-banking. Αντίστοιχα, το winbank app θα μετονομαστεί σε Piraeus app.

Σε ρυθμό εκλογών

Σε ρυθμό εκλογών έχουν μπει τα χρηματιστήρια της Ευρώπης προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τις τάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο που θα αποτελέσουν πρόδρομο και για τις τάσεις σε επί μέρους χώρες. Το πόσο δεξιά ή πόσο αριστερά θα πάμε θα επηρεάσει σημαντικές αποφάσεις σε άμυνα και πρωτογενή τομέα. Εξού και η ψήφος δεν είναι αστείο....

Στον «παλμό» της επικαιρότητας

Δεν ξέρω πώς σας φάνηκε, αλλά με κάμποσες ημέρες καθυστέρηση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε δελτίο τύπου για το τι ειπώθηκε από τους ομιλητές στο συνέδριο της IOSCO την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι να μην βρίσκεσαι στον παλμό της επικαιρότητας. Πάντως, σοφότεροι δεν γίναμε. Αφήστε που έχω την εντύπωση ότι η απομόνωση αποσπασμάτων από ομιλίες μπορεί να μην είναι και τόσο δόκιμη για τους ομιλητές. Τουλάχιστον από τις ομιλίες που ακούσαμε, αυτή την εντύπωση έχουμε.

Το… τερμάτισαν

Διάβασα με προσοχή το χθεσινό δελτίο τύπου της Ευρωσύμβουλοι και ειλικρινά αναρωτιέμαι. Είναι δυνατόν, εισηγμένη εταιρία να ανακοινώνει ότι θα κάνει εξαγορές τις οποίες δεν έχει κλείσει; Και αν ναι, τίθενται ή όχι ζητήματα εφαρμογής της χρηματιστηριακής νομοθεσίας; Σημειωτέον ότι αν αυτά τα έγραφε δημοσιογράφος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το πιθανότερο ήταν να έστελνε ερώτημα στην εταιρία.

Τρεις διεκδικητές για το οδικό ΣΔΙΤ 249 εκατ. ευρώ

Στην επόμενη φάση, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου, με τη συμμετοχή 3 σχημάτων, προχωρά ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του οδικού έργου «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη)», εκτιμώμενης αξίας 248,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), μέσω ΣΔΙΤ. Όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρα, εγκρίνεται η συμμετοχή στον διάλογο των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Μυτιληναίος και ΑΒΑΞ, που πληρούν τις απαιτήσεις συμμετοχής. Στην οποία και θα «κλειδώσει» το τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου. Αρχικά στον διαγωνισμό συμμετείχε και η Intrakat, ωστόσο, όπως προκύπτει οι τρεις παραπάνω προχωρούν στην διαδικασία.

Ξεκίνησαν τα οικιστικά projects της Orilina ΑΕΕΑΠ στο Ελληνικό

Όπως και άλλες φορές έχουμε αναφέρει, η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ προωθεί δύο επενδύσεις στην περιοχή του Ελληνικού. Πρόκειται για το οικιστικό συγκρότημα του πολυτελούς συγκροτήματος των 20 κατοικιών «Marina Residences by Kengo Kuma» που η εταιρεία αναπτύσσει δίπλα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά (57 εκατ. ευρώ) και την ιδιωτική λέσχη μελών που θα έχει εγγύτητα και θέα προς την μαρίνα του Ελληνικού και το Riviera Galleria και προβλέπεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εστιατόρια, πισίνες, γήπεδα, outdoor gym και πολλούς εξωτερικούς χώρους αναψυχής για τα μέλη της (20 εκατ. ευρώ). Η οικοδομική άδεια του οικιστικού συγκροτήματος εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2024 ενώ για το οικόπεδο της ιδιωτικής λέσχης αναμένονταν εντός του έτους. Έχει ξεκινήσει η κατασκευή με τις εκσκαφές και τα μπετά, την α’ φάση έχει αναλάβει η Redex (όμιλος Κοπελούζου) ενώ θα ακολουθήσει η β’ φάση, η κυρίως κατασκευή, μέχρι την παράδοση στους ιδιοκτήτες.

Μάζεμα της διασποράς

Κατά περίπου 5,5% ανακοίνωσαν χθες ότι αύξησαν τη συμμετοχή τους στην Orilina ο κ. Τρύφων Νάτσης και η κα Δέσποινα Νάτση. Και να φανταστείτε ότι η εν λόγω ΑΕΕΑΠ εισήλθε στο Χρηματιστήριο μόλις στις 11 Δεκεμβρίου του 2023 και υποτίθεται ότι η διοίκηση Κοντόπουλου θέλει οι εταιρίες να έχουν αυξημένη διασπορά. Φανταστείτε και να μην ήθελε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:51

Γαλλία: Οι ηγέτες της G7 αναμένουν διευκρινίσεις για τη συμφωνία με το Ιράν από τον Τραμπ

21:40

Μαρκόπουλος: «Δεν προβλέπεται να δοθεί 13η σύνταξη και μισθός στους δημόσιους υπάλληλους»

21:28

Γαλλία: Δώδεκα ισραηλινές εταιρείες αποκλείστηκαν από την αμυντική έκθεση Eurostatory

21:15

Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ - Τσίπρα, στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ

21:01

Ρωσία: Χαλαρώνουν οι κανόνες ποιότητας των καυσίμων για να αποτραπούν ελλείψεις

20:48

Πυροσβεστική: 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:27

Τραμπ: «Δεν χρειάζεται διεθνής βοήθεια για να ανοίξει το Ορμούζ»

20:14

Κάγια Κάλας: Η ΕΕ έτοιμη να συμβάλει στην εφαρμογή της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν

20:07

Ανησυχία στο Λίβανο για «εκκρεμή προβλήματα» παρά τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

20:07

«Παράθυρο ευκαιρίας για διπλωματία» σχετικά με την Ουκρανία διακρίνει ο Γερμανός καγκελάριος Μερτς

20:03

Αερομεταφορές: Με το δεξί η σεζόν παρά τις αναταράξεις από τη Μέση Ανατολή

19:58

Παλαιστίνη: Ο πρόεδρος Αμπάς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών στις αρχές του 2027

19:46

Πιερρακάκης: Νομοθετική ρύθμιση για προστασία της ενίσχυσης που χορηγείται σε μαθητές με προβλήματα ακοής

19:41

Μέση Ανατολή: Μόνο δύο πλοία πέρασαν το Ορμούζ μετά τη συμφωνία Ιράν - ΗΠΑ

19:34

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χαιρετίζει τη συμφωνία Ιράν - ΗΠΑ

19:29

BEYOND Leadership Dialogue 2026: Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο ενός διεθνούς διαλόγου

19:18

Ευρωαγορές: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

19:10

ΥΠΑΑΤ: Παρατείνεται η διάθεση 79 στρατιωτικών κτηνιάτρων για την ευλογιά και τον αφθώδη πυρετό

19:03

Έπεσαν οι υπογραφές για το μνημόνιο κατανόησης ΗΠΑ με Ιράν - «Η Τεχεράνη δεν θα αποκτήσει πυρηνικά»

18:45

Την Τρίτη θα επισκεφθεί τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ο Μητσοτάκης

18:40

HELLENiQ ENERGY: Επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία της με τη Chevron και στο "Block 10"

18:37

Γεραπετρίτης - Χαφτάρ: Ελλάδα και Ανατολική Λιβύη ενισχύουν τη συνεργασία τους

18:34

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Σκόπελο και Δυτική Αχαΐα

18:16

Νέο κόμμα για να ενώσει τους εξόριστους Ρώσους ιδρύει ο Γιάσιν

18:05

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος με αυξημένο τζίρο - Τριήμερο άλμα 7,12% στις τράπεζες

18:00

Ένας νεκρός από ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο - Πρώτη θανατηφόρα επίθεση μετά την ανακοίνωση συμφωνίας

17:55

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Χαφτάρ, υπαρχηγό Γενικής Διοίκησης Λιβυκού Εθνικού Στρατού

17:50

Σε ΦΕΚ η παράταση καθαρισμού και δήλωσης οικοπέδων έως τις 22 Ιουνίου 2026

17:37

Βρετανία: Το Εφετείο επικύρωσε την απαγόρευση της Palestine Action

17:32

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Από 26 έως 29 Ιουνίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών