BACKSTORY

Αλλαγή σε όλα - Σε ρυθμό εκλογών - Το … τερμάτισαν

04-06-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Αλλαγή σε όλα

Από σήμερα και στο πλαίσιο της νέας εταιρικής ταυτότητας της Τράπεζας Πειραιώς, αλλάζει και η Winbank.

Αλλάζει η επωνυμία του ebanking της τράπεζας και το brand winbank, ένα brand συνυφασμένο με την πρόοδο παύει να υπάρχει.

Πλέον η ηλεκτρονική υπηρεσία της τράπεζας θα λέγεται Piraeus e-banking. Αντίστοιχα, το winbank app θα μετονομαστεί σε Piraeus app.

Σε ρυθμό εκλογών

Σε ρυθμό εκλογών έχουν μπει τα χρηματιστήρια της Ευρώπης προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τις τάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο που θα αποτελέσουν πρόδρομο και για τις τάσεις σε επί μέρους χώρες. Το πόσο δεξιά ή πόσο αριστερά θα πάμε θα επηρεάσει σημαντικές αποφάσεις σε άμυνα και πρωτογενή τομέα. Εξού και η ψήφος δεν είναι αστείο....

Στον «παλμό» της επικαιρότητας

Δεν ξέρω πώς σας φάνηκε, αλλά με κάμποσες ημέρες καθυστέρηση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε δελτίο τύπου για το τι ειπώθηκε από τους ομιλητές στο συνέδριο της IOSCO την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι να μην βρίσκεσαι στον παλμό της επικαιρότητας. Πάντως, σοφότεροι δεν γίναμε. Αφήστε που έχω την εντύπωση ότι η απομόνωση αποσπασμάτων από ομιλίες μπορεί να μην είναι και τόσο δόκιμη για τους ομιλητές. Τουλάχιστον από τις ομιλίες που ακούσαμε, αυτή την εντύπωση έχουμε.

Το… τερμάτισαν

Διάβασα με προσοχή το χθεσινό δελτίο τύπου της Ευρωσύμβουλοι και ειλικρινά αναρωτιέμαι. Είναι δυνατόν, εισηγμένη εταιρία να ανακοινώνει ότι θα κάνει εξαγορές τις οποίες δεν έχει κλείσει; Και αν ναι, τίθενται ή όχι ζητήματα εφαρμογής της χρηματιστηριακής νομοθεσίας; Σημειωτέον ότι αν αυτά τα έγραφε δημοσιογράφος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το πιθανότερο ήταν να έστελνε ερώτημα στην εταιρία.

Τρεις διεκδικητές για το οδικό ΣΔΙΤ 249 εκατ. ευρώ

Στην επόμενη φάση, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου, με τη συμμετοχή 3 σχημάτων, προχωρά ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του οδικού έργου «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη)», εκτιμώμενης αξίας 248,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), μέσω ΣΔΙΤ. Όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρα, εγκρίνεται η συμμετοχή στον διάλογο των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Μυτιληναίος και ΑΒΑΞ, που πληρούν τις απαιτήσεις συμμετοχής. Στην οποία και θα «κλειδώσει» το τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου. Αρχικά στον διαγωνισμό συμμετείχε και η Intrakat, ωστόσο, όπως προκύπτει οι τρεις παραπάνω προχωρούν στην διαδικασία.

Ξεκίνησαν τα οικιστικά projects της Orilina ΑΕΕΑΠ στο Ελληνικό

Όπως και άλλες φορές έχουμε αναφέρει, η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ προωθεί δύο επενδύσεις στην περιοχή του Ελληνικού. Πρόκειται για το οικιστικό συγκρότημα του πολυτελούς συγκροτήματος των 20 κατοικιών «Marina Residences by Kengo Kuma» που η εταιρεία αναπτύσσει δίπλα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά (57 εκατ. ευρώ) και την ιδιωτική λέσχη μελών που θα έχει εγγύτητα και θέα προς την μαρίνα του Ελληνικού και το Riviera Galleria και προβλέπεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εστιατόρια, πισίνες, γήπεδα, outdoor gym και πολλούς εξωτερικούς χώρους αναψυχής για τα μέλη της (20 εκατ. ευρώ). Η οικοδομική άδεια του οικιστικού συγκροτήματος εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2024 ενώ για το οικόπεδο της ιδιωτικής λέσχης αναμένονταν εντός του έτους. Έχει ξεκινήσει η κατασκευή με τις εκσκαφές και τα μπετά, την α’ φάση έχει αναλάβει η Redex (όμιλος Κοπελούζου) ενώ θα ακολουθήσει η β’ φάση, η κυρίως κατασκευή, μέχρι την παράδοση στους ιδιοκτήτες.

Μάζεμα της διασποράς

Κατά περίπου 5,5% ανακοίνωσαν χθες ότι αύξησαν τη συμμετοχή τους στην Orilina ο κ. Τρύφων Νάτσης και η κα Δέσποινα Νάτση. Και να φανταστείτε ότι η εν λόγω ΑΕΕΑΠ εισήλθε στο Χρηματιστήριο μόλις στις 11 Δεκεμβρίου του 2023 και υποτίθεται ότι η διοίκηση Κοντόπουλου θέλει οι εταιρίες να έχουν αυξημένη διασπορά. Φανταστείτε και να μην ήθελε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο όπου βρέθηκαν τα κρούσματα

23:55

Η Πενσυλβανία μηνύει την Character AI για chatbot που παριστάνει γιατρό

23:49

Γαλλικό ΥΠΕΞ: Η δήλωση Μακρόν για στήριξη προς την Ελλάδα δεν αφορούσε την Τουρκία

23:40

AMD: Έσοδα 10,25 δισ. δολάρια το α' τρίμηνο με άνοδο 38%

23:33

Ρούμπιο: Η επιχείρηση «Επική Οργή» έχει τελειώσει - Οι ΗΠΑ περνούν στην άμυνα

23:25

Πιθανή συνάντηση Λούλα - Τραμπ τη Πέμπτη: Οργανωμένο έγκλημα και σπάνιες γαίες στο επίκεντρο

23:22

Οριακά κέρδη για τον χρυσό

23:17

Wall Street: Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq καθώς η εκεχειρία φαίνεται να «κρατά»

22:55

Απώλειες 4% για το πετρέλαιο

22:48

Παπαστεργίου: Έργα 400 εκατ. ευρώ για τις τεχνολογικές ανάγκες των δήμων

22:36

Το Ιράν θεσπίζει μηχανισμό για τη ρύθμιση των διελεύσεων πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

22:27

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ με επίκεντρο τις περιφερειακές εξελίξεις

22:22

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καλεί το Ιράν να εγκαταλείψει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

22:11

Ισραήλ: Η πολεμική αεροπορία «θα απαντήσει» σε οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν

22:01

Πιερρακάκης: «Ψηφιακό ευρώ, τραπεζική ενοποίηση και τεχνητή νοημοσύνη οι προτεραιότητες των επόμενων μηνών»

21:52

Πτώση ρεκόρ στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου τον Απρίλιο λόγω Μέσης Ανατολής

21:40

Τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ - Ρούμπιο για διεθνή ζητήματα και διμερείς σχέσεις

21:34

Ποιον προτείνει ο Μακρόν για την προεδρία της Τράπεζας της Γαλλίας

21:20

ΕΕ: Στο τραπέζι η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου λόγω της ενεργειακής αστάθειας

21:07

Σε ψυχιατρική κλινική οδηγείται ο δράστης της επίθεσης στη Λειψία

21:00

Euronext: Εγκρίθηκε η απόκτηση μεριδίου 20% στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

20:48

Η ΕΕ καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν την εμπορική συμφωνία για τους δασμούς

20:39

Στα 16,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος της Παπουτσάνης το α' τρίμηνο

20:26

Wall Street: Η SEC προτείνει κατάργηση των τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων

20:12

Ουκρανία: Τουλάχιστον 22 οι νεκροί από τις ρωσικές επιθέσεις σε Ζαπορίζια και

20:04

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας ξεκινά συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης

19:56

Βουλγαρία: Η πρόεδρος Γιότοβα θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο PB του Ράντεφ

19:47

Κορκίδης: Τα τρία σύνθετα σενάρια του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

19:45

Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να φερθεί έξυπνα και να υψώσει λευκή σημαία»

19:30

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο το Ιράν