BACKSTORY

Αλλαγή σε όλα - Σε ρυθμό εκλογών - Το … τερμάτισαν

04-06-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Αλλαγή σε όλα

Από σήμερα και στο πλαίσιο της νέας εταιρικής ταυτότητας της Τράπεζας Πειραιώς, αλλάζει και η Winbank.

Αλλάζει η επωνυμία του ebanking της τράπεζας και το brand winbank, ένα brand συνυφασμένο με την πρόοδο παύει να υπάρχει.

Πλέον η ηλεκτρονική υπηρεσία της τράπεζας θα λέγεται Piraeus e-banking. Αντίστοιχα, το winbank app θα μετονομαστεί σε Piraeus app.

Σε ρυθμό εκλογών

Σε ρυθμό εκλογών έχουν μπει τα χρηματιστήρια της Ευρώπης προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τις τάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο που θα αποτελέσουν πρόδρομο και για τις τάσεις σε επί μέρους χώρες. Το πόσο δεξιά ή πόσο αριστερά θα πάμε θα επηρεάσει σημαντικές αποφάσεις σε άμυνα και πρωτογενή τομέα. Εξού και η ψήφος δεν είναι αστείο....

Στον «παλμό» της επικαιρότητας

Δεν ξέρω πώς σας φάνηκε, αλλά με κάμποσες ημέρες καθυστέρηση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε δελτίο τύπου για το τι ειπώθηκε από τους ομιλητές στο συνέδριο της IOSCO την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι να μην βρίσκεσαι στον παλμό της επικαιρότητας. Πάντως, σοφότεροι δεν γίναμε. Αφήστε που έχω την εντύπωση ότι η απομόνωση αποσπασμάτων από ομιλίες μπορεί να μην είναι και τόσο δόκιμη για τους ομιλητές. Τουλάχιστον από τις ομιλίες που ακούσαμε, αυτή την εντύπωση έχουμε.

Το… τερμάτισαν

Διάβασα με προσοχή το χθεσινό δελτίο τύπου της Ευρωσύμβουλοι και ειλικρινά αναρωτιέμαι. Είναι δυνατόν, εισηγμένη εταιρία να ανακοινώνει ότι θα κάνει εξαγορές τις οποίες δεν έχει κλείσει; Και αν ναι, τίθενται ή όχι ζητήματα εφαρμογής της χρηματιστηριακής νομοθεσίας; Σημειωτέον ότι αν αυτά τα έγραφε δημοσιογράφος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το πιθανότερο ήταν να έστελνε ερώτημα στην εταιρία.

Τρεις διεκδικητές για το οδικό ΣΔΙΤ 249 εκατ. ευρώ

Στην επόμενη φάση, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου, με τη συμμετοχή 3 σχημάτων, προχωρά ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του οδικού έργου «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη)», εκτιμώμενης αξίας 248,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), μέσω ΣΔΙΤ. Όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρα, εγκρίνεται η συμμετοχή στον διάλογο των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Μυτιληναίος και ΑΒΑΞ, που πληρούν τις απαιτήσεις συμμετοχής. Στην οποία και θα «κλειδώσει» το τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου. Αρχικά στον διαγωνισμό συμμετείχε και η Intrakat, ωστόσο, όπως προκύπτει οι τρεις παραπάνω προχωρούν στην διαδικασία.

Ξεκίνησαν τα οικιστικά projects της Orilina ΑΕΕΑΠ στο Ελληνικό

Όπως και άλλες φορές έχουμε αναφέρει, η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ προωθεί δύο επενδύσεις στην περιοχή του Ελληνικού. Πρόκειται για το οικιστικό συγκρότημα του πολυτελούς συγκροτήματος των 20 κατοικιών «Marina Residences by Kengo Kuma» που η εταιρεία αναπτύσσει δίπλα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά (57 εκατ. ευρώ) και την ιδιωτική λέσχη μελών που θα έχει εγγύτητα και θέα προς την μαρίνα του Ελληνικού και το Riviera Galleria και προβλέπεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εστιατόρια, πισίνες, γήπεδα, outdoor gym και πολλούς εξωτερικούς χώρους αναψυχής για τα μέλη της (20 εκατ. ευρώ). Η οικοδομική άδεια του οικιστικού συγκροτήματος εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2024 ενώ για το οικόπεδο της ιδιωτικής λέσχης αναμένονταν εντός του έτους. Έχει ξεκινήσει η κατασκευή με τις εκσκαφές και τα μπετά, την α’ φάση έχει αναλάβει η Redex (όμιλος Κοπελούζου) ενώ θα ακολουθήσει η β’ φάση, η κυρίως κατασκευή, μέχρι την παράδοση στους ιδιοκτήτες.

Μάζεμα της διασποράς

Κατά περίπου 5,5% ανακοίνωσαν χθες ότι αύξησαν τη συμμετοχή τους στην Orilina ο κ. Τρύφων Νάτσης και η κα Δέσποινα Νάτση. Και να φανταστείτε ότι η εν λόγω ΑΕΕΑΠ εισήλθε στο Χρηματιστήριο μόλις στις 11 Δεκεμβρίου του 2023 και υποτίθεται ότι η διοίκηση Κοντόπουλου θέλει οι εταιρίες να έχουν αυξημένη διασπορά. Φανταστείτε και να μην ήθελε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:30

Ολοταχώς προς εκλογική ήττα ο Ντοναλντ Τραμπ

19:29

Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ προκαλούν ασφυξία το ιρανικό καθεστώς με τον οικονομικό αποκλεισμό

19:15

Μητσοτάκης: Άλμα της Ελλάδας στο διάστημα

18:57

Δύο κρατούμενοι νεκροί στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών

18:52

Ιταλία: O ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο πρόκειται να επισκεφθεί το Βατικανό και τη Ρώμη

18:18

Στουρνάρας: Ανησυχίες για ύφεση στη ζώνη του ευρώ είναι πραγματικές και δικαιολογημένες

18:00

Επίσκεψη Τασούλα στην Αρμενία

17:49

ΔΟΑE: Drone έθεσε στο στόχαστρο εργαστήριο ελέγχου ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

17:39

Μαρινάκης για παγκόσμια ημέρα ελευθερίας Τύπου: Αυτά έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και άλλαξε το τοπίο στα ΜΜΕ

17:29

Μαρόκο: Αγνοούνται δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην άσκηση "African Lion 2026"

17:20

Τσίπρας: Γιατί αρνήθηκα να συμμετάσχω στη σειρά ντοκιμαντέρ του Σκάι

17:01

Οι επιθέσεις Τραμπ κατά Ευρωπαίων ηγετών επιδεινώνουν το ψυχρό κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις

16:24

Σδούκου: Αναξιόπιστο το ΠΑΣΟΚ

16:16

ΠΟΜΙΔΑ: Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης μισθίου

16:13

Τα μνημόνια δε χτίζονται σε μια μέρα

16:00

Παπασταύρου: Κάνουμε πράξη την ενεργειακή δημοκρατία

15:46

Εκτοξεύθηκαν οι πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων

15:41

Κεφαλογιάννη από το 11ο Mediterranean Yacht Show: Στρατηγική προτεραιότητα η ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού

15:20

Μητσοτάκης: Συναντήσεις με Γερμανό ΥΠΕΞ και Ευρωπαίο Επίτροπο Άμυνας και Διαστήματος τη Δευτέρα

15:14

Δημοσκόπηση Marc: Πρωτιά ΝΔ με άνοδο ποσοστών

14:44

Τσουκαλάς: Εκλογές το συντομότερο

14:28

Φρουροί της Επανάστασης: Για τις ΗΠΑ οι επιλογές είναι μια αδύνατη στρατιωτική επιχείρηση ή μια κακή συμφωνία

14:12

Στενά του Ορμούζ: Σχεδόν στο μηδέν η κίνηση της ναυσιπλοΐας

13:55

Χατζηδάκης: Νέα συμφωνία αλήθειας απέναντι στον λαϊκισμό

13:51

Κοντογεώργης - Περιφέρεια 2030: Το μέλλον της Ελλάδας χτίζεται στην Περιφέρεια

13:44

Ρωσία: Πυρκαγιά ξέσπασε στο λιμάνι Πριμόρσκ έπειτα από ουκρανική επίθεση

13:18

Βρετανία: Τι σημαίνει η αύξηση του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής

13:14

ΟΠΕΚ+: Προχώρησε σε συμβολική αύξηση της παραγωγής πετρελαίου μετά την αποχώρηση των ΗΑΕ

13:07

Τέλος στο «φούσκωμα» καταναλωτικών δανείων – Πώς αλλάζει το ταβάνι της οφειλής

13:00

Μετρό Αθήνας: Τα σχέδια των επεκτάσεων με ορίζοντα το 2045 και οι νέες «γραμμές»