Πατέλης: «Η ενέργεια θα είναι φθηνότερη στο ορατό μέλλον»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατέλης: «Η ενέργεια θα είναι φθηνότερη στο ορατό μέλλον»
«Το 2030 θα είναι όλα πολύ διαφορετικά» σημείωσε ο κ. Πατέλης.

Τα νέα δεδομένα που φέρνει η ενεργειακή κρίση, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ήταν τα θέματα του πάνελ στο πλαίσιο του 5th Athens Investment Forum, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής και συνδιοργανώνουν το ΤΕΕ και η Vertical Solutions.

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, αναφερόμενος στις επερχόμενες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, τόνισε ότι στο Ταμείο Ανάκαμψης το μεγαλύτερο έργο θα αποτελέσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ενώ προβλέπεται σειρά σημαντικών έργων όπως οι έξυπνοι μετρητές, η διασύνδεση των νησιών, τα ηλεκτρικά ταξί και λεωφορεία.

«Η ενέργεια θα είναι φθηνότερη στο ορατό μέλλον» διαβεβαίωσε ο κ. Πατέλης, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα γίνει μία χώρα που θα εξάγει ενέργεια, θωρακίζοντας έτσι την οικονομία αλλά και την εθνική της ασφάλεια. «Το 2030 θα είναι όλα πολύ διαφορετικά» σημείωσε ο κ. Πατέλης.

Σχετικά με την φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας ξεκαθάρισε ότι το αρχικό μοντέλο δε θα επαναληφθεί γιατί «υπήρχαν πρακτικές δυσκολίες για το πώς ορίζονται τα υπερκέρδη, πότε θα επιβληθεί ο φόρος και αν τελικά αυτός είναι ο πιο πρακτικός τρόπος», γι’ αυτό τον λόγο από τον Ιούλιο αποφασίστηκε τα υπερκέρδη να απορροφούνται στην πηγή.

Όπως συμπλήρωσε η κυβέρνηση – ακολουθώντας τον πρόσφατο ευρωπαϊκό κανονισμό- θα εισάγει έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Στα 644,2 εκατ. ευρώ το επαναλαμβανόμενο EBITDA - Αύξηση κατά 2,8%

ΟΠΑΠ: Σημαντική αύξηση σε έσοδα και καθαρά κέρδη εννιαμήνου

Revoil: Άνοδος 54,91% στα κέρδη προ φόρων και 20,65% στα EBITDA για το 9μηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider