Μητσοτάκης: Ό,τι είχα να πω στον Ερντογάν, του το είπα κατά πρόσωπο - H αντίδραση του Τούρκου προέδρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Ό,τι είχα να πω στον Ερντογάν, του το είπα κατά πρόσωπο - H αντίδραση του Τούρκου προέδρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε σε ευρωπαίους ηγέτες πώς αντέδρασε στις προκλήσεις Έρντογάν. Πώς αντέδρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας για το περιστατικό.

Τον έντονο διάλογο που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγη ώρα μετά την ηχηρή απάντηση που του έδωσε στην Πράγα, περιέγραψε σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε Ευρωπαίους ηγέτες ανάμεσα στους οποίους η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, περιέγραψε την αντίδρασή του στις προκλήσεις του προέδρου της Τουρκίας.

Δημοσιογράφος κατέγραψε το ενδιαφέρον καρέ του Έλληνα πρωθυπουργού και το ανάρτησε στo Twitter. Στο βίντεο ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει «Σηκώθηκα πάνω και του είπα "ό,τι έχω να σου πω, θα σ' το πω κατά πρόσωπο"».

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο κ. Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις στις νέες προκλήσεις Ερντογάν, καλώντας τον αντί να προκαλεί εντάσεις, να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει άφωνος και να αφήσει αναπάντητα τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις της Ελλάδος είναι γνωστές και πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία των νησιών του ελληνικού Αιγαίου.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα απαντά με αυτοπεποίθηση όποτε προκαλείται

Η Ελλάδα θα απαντά με αυτοπεποίθηση όποτε προκαλείται, τόνισε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα, επαναλαμβάνοντας πως «η Αθήνα δεν κλείνει την πόρτα του διαλόγου αλλά κλείνουμε όλα τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι αυτή που προκαλεί και αμφισβητεί ακόμη και την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, σημειώνοντας ότι «είναι αδύνατον να υπάρξει εκτόνωση όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική» από την πλευράς της Τουρκίας.

Εκνευρισμένος ο Ερντογάν: «Εγώ δεν θα πέσω στο επίπεδο του Μητσοτάκη»

Την ίδια στιγμή, εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν όταν ρωτήθηκε από τούρκους δημοσιογράφους αν υπήρξε συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δείπνο της Πράγας.

«Δεν ξέρει από πρωτόκολλο ο Μητσοτάκης. Ήμουν ένας από τους κυρίους ομιλητές, ολοκλήρωσα την ομιλία μου, εκείνος σηκώθηκε και επιχείρησε να μού απαντήσει. Εγώ να απαντήσω σε αυτά που είπε; Ο πρόεδρος της Τουρκίας να πέσει σε αυτό το επίπεδο; Κάθισα και άκουσα κάποια λόγια που είπε. Λίγοι τον χειροκρότησαν, κανένας δεν χειροκρότησε» ισχυρίστηκε.

Όμως, όπως τονίζει ο ΣΚΑΪ διάλογος των δύο ηγετών υπήρξε, έστω και έμμεσος, παρότι ο Τούρκος Πρόεδρος επιδίωκε να τον αποφύγει. «Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι απειλεί την Τουρκία, το τουρκικό σχέδιο ήταν να φύγει για συνέντευξη Τύπου για να μην ακούσει απάντηση…» Όμως ο έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε: «Λες ότι απειλώ τη χώρα σου, αλλά πρωί μεσημέρι βράδυ υπάρχουν τούρκικες απειλές για την ελληνική κυριαρχία, τα νησιά για την Κύπρου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Βλέπεις ένα τέτοιο πρόσωπο (ύφος) σ’ εμένα; Πρώτα απ’ όλα, είναι ένας άνθρωπος που δεν ξέρει τα πρωτόκολλα. Παρόλο που δεν ήταν στο πρόγραμμα (μίλησε)… Εγώ, ένας από τους κύριους ομιλητές, απηύθυνα την ομιλία μου εκεί. Και πήγα στο τραπέζι μου. Δεν ξέρω από ποιον και πώς πήρε την άδεια. Βγήκε εκεί και προσπάθησε να μου απαντήσει. Να απαντήσω στην απάντησή του; Θα έπεφτε σε τέτοιο επίπεδο ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας; Ήμουν ικανοποιημένος ακούγοντας μόνο μερικές λέξεις που είπε εκεί. Και κανείς δεν τον χειροκρότησε πραγματικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Πάγια η στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας

Σακελλαροπούλου: Η Μεσόγειος είναι θάλασσα ευημερίας και όχι εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία

Ερντογάν: Τουρκικά drones που δεν είναι οπλισμένα βρίσκονται στην κατεχόμενη Κύπρο «για να την προστατέψουν»

gazzetta
gazzetta reader insider insider