Απάντηση του ΥΠΕΞ στη Μόσχα: Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για την όξυνση των σχέσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απάντηση του ΥΠΕΞ στη Μόσχα: Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για την όξυνση των σχέσεων
Απάντηση της Αθήνας στα όσα ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Απάντηση στα όσα ανέφερε νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, δίνουν διπλωματικές πηγές της Αθήνας.

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, από την ελληνική κυβέρνηση σημειώνεται πως «οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη».

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση».

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια μπαίνει στην ίδια μοίρα με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια» συμπλήρωσε η Ζαχάρροβα, προσθέτοντας:

«Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το οχυρό του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με Ναζί του τάγματος Αζόφ», σχολίασε.

Πρόκειται για «μια ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς» τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider