Διαβεβαιώσεις Γεωργιάδη για τη λειτουργία της αγοράς τα φετινά Χριστούγεννα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαβεβαιώσεις Γεωργιάδη για τη λειτουργία της αγοράς τα φετινά Χριστούγεννα
«Με την απόφαση της κυβέρνησης να εμβολιάσουμε υποχρεωτικά τους 60 και άνω, έχουν ήδη εμβολιαστεί  πάνω από 100.000 σε αυτή την ηλικιακή ομάδα» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την πεποίθηση του για το ότι η φετινή περίοδος των Χριστουγέννων δεν θα έχει σχέση με την περσινή, εν μέσω των ανησυχιών για την πορεία του κορονοϊού, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «οι φετινές γιορτές δεν θα έχουν καμία σχέση με τις περσινές. Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, δουλεύει η αγορά, γίνεται τζίρος, διατηρούνται οι θέσεις εργασίας. Εχθές, Κυριακή, τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά. Η αγορά πήγε καταπληκτικά. Η Ερμού ήταν γεμάτη κόσμο, το ίδιο και άλλα εμπορικά κέντρα».

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας και τους εμβολιασμούς, ο υπουργός είπε πως «τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους νεκρούς. Ακόμα και ένας νεκρός την ημέρα είναι φρίκη, πόσο μάλλον 100. Όμως, να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Με την απόφαση της Κυβέρνησης να εμβολιάσουμε υποχρεωτικά τους 60 και άνω, έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 100.000 σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Αν εμβολιαστούν περίπου άλλες 150.000, όλα τα μοντέλα λένε ότι οι νεκροί θα πέσουν στο 1/3».

Για την εκλογή του Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ

Μιλώντας για τη ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε «να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον κύριο Ανδρουλάκη. Είναι προφανώς μια πολύ μεγάλη νίκη αυτή που πέτυχε. Ας αφήσουμε να καταλαγιάσει η σκόνη. Τώρα, έχουμε την ευφορία της νίκης. Ένας νέος άνθρωπος πήρε ένα μεγάλο αξίωμα. Είναι μεγάλο αξίωμα να είσαι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έχει μπροστά του μία ανοιχτή πρόκληση. Θα κριθεί και αυτός όπως όλοι μας στην πολιτική από την πορεία που θα ακολουθήσει».

Για το αν η εκλογή Ανδρουλάκη ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «αν ήμουν ο κύριος Τσίπρας θα ανησυχούσα αρκετά, κυρίως διότι βλέπω πολύ μεγάλη δύναμη του κυρίου Ανδρουλάκη στην Κρήτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο βαθμό βάσισε την πολιτική του κυριαρχία, από το 2012 μέχρι σήμερα, στην Κρήτη. Αν η εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η δύναμή του στην Κρήτη οδηγήσει σε μία αλλαγή των συσχετισμών στη Μεγαλόνησο, νομίζω ότι αυτό θα είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα κατέβει στις επόμενες εκλογές, το 2023, με ατζέντα αυτοδυναμίας. Εμείς θα διεκδικήσουμε όπως ακριβώς και τώρα την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Το 2022 ίσως θα είναι η καλύτερη οικονομική χρονιά που έχουμε ζήσει

gazzetta
gazzetta reader insider insider