Ελλάδα
04-03-2021 | 11:15

Βουλευτής της ΝΔ παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα - Πρόστιμο και «αυστηρή επίπληξη»

Newsroom
Μοιράσου το
Βουλευτής της ΝΔ παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα - Πρόστιμο και «αυστηρή επίπληξη»

Παραβίαση των περιοριστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία διαπιστώθηκε από τον βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτο Χρυσομάλλη, κατά τη διάρκεια ελέγχου την 3η Μαρτίου 2021. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Ιωάννης Μπούγας, κάλεσε τον κ. Χρυσομάλλη και του απηύθυνε αυστηρή επίπληξη, ενώ όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, στον βουλευτή επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσομάλλης βρέθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Κολωνάκι, όπου στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διενήργησαν έλεγχο σε συνεργασία με στελέχη της αστυνομίας. Στο πλαίσιο του ελέγχου:

- Βεβαιώθηκαν σε φυσικά πρόσωπα τρία διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για μη τήρηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας.

- Βεβαιώθηκαν σε φυσικά πρόσωπα δύο διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας, διότι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο δεν περιλαμβάνονταν στους διαμένοντες, όπως προέκυψε από τη λίστα με τους διαμένοντες που παρουσιάστηκε στο κλιμάκιο ελέγχου.

- Βεβαιώθηκε στην επιχείρηση διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερολογιακών ημερών, διότι έγινε χρήση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ισόγειο από άτομα που δεν περιλαμβάνονταν στους διαμένοντες του ξενοδοχείου όπως προέκυψε από τη σχετική λίστα.

Τέλος, ως προς την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας βεβαιώθηκε στην επιχείρηση διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για μη λήψη αποτρεπτικών μέτρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.