Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους και στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και στον αμυντικό τομέα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου σε διμερές αλλά και σε πολυμερές επίπεδο. Επίσης, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας, και της Ανατολικής Μεσογείου, αναφερόμενος επίσης στις τουρκικές ενέργειες.

Από την πλευρά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι «υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν σε επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, έδωσαν έμφαση στη δέσμευση για περεταίρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του στρατηγικού διαλόγου των δύο πλευρών αλλά και της διαδικασίας 3+1 με τη συμμετοχή επιπλέον της Κύπρου και του Ισραήλ, καθώς και με τη στενή συνεργασία στους τομείς της άμυνας, της ενεργειακής διαφοροποίησης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Επίσης ο Αμερικανός ΥΠΕΞ «καλωσόρισε τη συνεχή ηγεσία της Ελλάδας στην προώθηση της διατλαντικής και ευρωπαϊκής ενοποίησης των Δυτικών Βαλκανίων. Οι δύο υπουργοί επαναβεβαίωσαν την ιστορική σημασία της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Βόρειας Μακεδονίας.

Τέλος ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας «εξέφρασε την υποστήριξη του στις εν εξελίξει διαιρετικές συνομιλίες ανάμεσα σε δύο χώρες συμμάχους στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία και συνεχάρη την Ελλάδα για τους εορτασμούς στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση».