Σε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης προχώρησε, όπως αναμενόταν, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πρόκειται για τον τρίτο γύρο σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής εντός του 2018, έπειτα από τον οποίο κύριο επιτόκιο διαμορφώνεται στο εύρος 2% - 2,25%.
Τα επιτόκια βρίσκονται πλέον στο υψηλότερο σημείο μετά τη χρεοκοπία της Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008.
Η απόφαση της Fed, έπειτα από διήμερη συνεδρίαση, ήταν ομόφωνη.
Επιπλέον το σκεπτικό της κεντρικής τράπεζας αφήνει να εννοηθεί ότι αναμένεται μία νεά αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο.
Η Fed αφαίρεσε την έκφραση ότι «η στάση της νομισματικής πολιτικής παραμένει ευνοϊκή». Ορισμένοι οικονομολόγοι εκτίμησαν ότι η κίνηση αυτή σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα ότι μπορεί να κινηθεί πιο ελεύθερα από τον τριμηνιαίο ρυθμό των αυξήσεων. Άλλοι θεωρούν ότι είναι μήνυμα ότι μπορεί να υπάρξουν λιγότερες αυξήσεις από ό, τι αναμενόταν.