Ο Γουόρεν Μπάφετ προειδοποιεί: «Δεν έχουμε τελειώσει με τις καταρρεύσεις τραπεζών» στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Γουόρεν Μπάφετ προειδοποιεί: «Δεν έχουμε τελειώσει με τις καταρρεύσεις τραπεζών» στις ΗΠΑ
Δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός για το τραπεζικό σύστημα, δήλωσε ο βετεράνος επενδυτής.

Ο Γουέρεν Μπάφετ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες καταρρεύσεις τραπεζών στις ΗΠΑ, όπως αυτές της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον Μάρτιο που προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Μιλώντας την Τετάρτη στο CNBC, ο βετεράνος επενδυτής και επικεφαλής του fund Berkshire Hathaway είπε πως «δεν έχουμε τελειώσει με τις καταρρεύσεις των τραπεζών».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός στον κόσμο σχετικά με το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, ενώ συμπλήρωσε πως οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για την ασφάλεια των καταθέσεων που έχουν στις αμερικανικές τράπεζες.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπάφετ πρόσφατα ανέφερε πως εξετάζει το ενδεχόμενο νέων επενδύσεων σε πέντε μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες του κλάδου των ακινήτων, προσθέτοντας παράλληλα πως αισθάνεται περήφανος και δικαιωμένος για την μέχρι τώρα επιλογή του να επενδύσει σε αυτές.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Πάουελ

Ο επενδυτές αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για να μειώσει τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία μέσω της αύξησης των βασικών της επιτοκίων.

Ο Μπάφετ απάντησε σε ερώτηση για το κατά πόσο η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της, λέγοντας «ποιος μπορεί να το ξέρει;».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, «κάνει θαυμάσια δουλειά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toto Wolff: Πώς το «αφεντικό» της Mercedes F1 έγινε δισεκατομμυριούχος

ΗΠΑ: Η Brookfield Infrastructure εξαγοράζει την Triton για 4,7 δισ. δολάρια 

gazzetta
gazzetta reader insider insider