Φινλανδία: «Ποδαρικό» στο 2022 με πολυήμερη απεργία ετοιμάζουν 50.000 εργάτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φινλανδία: «Ποδαρικό» στο 2022 με πολυήμερη απεργία ετοιμάζουν 50.000 εργάτες
Η απεργία των 10 ημερών σχεδιάζεται να ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου και σε αυτή θα συμμετέχουν εργαζόμενοι από πάνω των 200 επιχειρήσεων.

Προς πολυήμερη απεργία στις αρχές του 2022 προσανατολίζονται πάνω από 50.000 βιομηχανικοί εργάτες στους κλάδους του μετάλλου, της εξόρυξης και της τεχνολογίας στη Φινλανδία, σύμφωνα με εκπροσώπους των συνδικάτων τους, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους.

Η απεργία των 10 ημερών σχεδιάζεται να ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου και σε αυτή θα συμμετέχουν εργαζόμενοι από πάνω των 200 επιχειρήσεων, όπως των Nokia , Kone, Metso Outotec και Outokumpu, καθώς και των σουδηκών Sandvik, SSAB και Swiss ABB.

Οι εργοδότες τονίζουν πως οι υψηλότεροι μισθοί απειλούν την ανταγωνιστικότητα ενώ τα συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι με τις τρέχουσες απολαβές τους χειροτερεύουν οι συνθήκες διαβίωσης τους.

Εργαζόμενοι και εργοδότες θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, 4 Ιανουαρίου σε συνάντηση με εκπροσώπους της φινλανδικής κυβέρνησης προκειμένου να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Φινλανδία εμποδίζει την είσοδο στους ανεμβολίαστους ξένους ταξιδιώτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider