Η Αυστραλία προωθεί ελέγχους στην Silicon Valley των ψηφιακών πληρωμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Αυστραλία προωθεί ελέγχους στην Silicon Valley των ψηφιακών πληρωμών
Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας δήλωσε ότι θα εξετάσει σοβαρά το κατά πόσο οι υπηρεσίες πληρωμής διατηρούνται κοντά στις τεχνολογικές εξελίξεις και στη ζήτηση των καταναλωτών.

Η κυβέρνηση της Αυστραλία εξετάζει νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα θέτει αυστηρότερους κανόνες για τις υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών που παρέχουν τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Apple και η Google.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζον Φρίντερμπερκ, δήλωσε ότι θα εξετάσει σοβαρά πρόσφατη κυβερνητική έρευνα που εξετάζει το κατά πόσο οι υπηρεσίες πληρωμής διατηρούνται κοντά στις τεχνολογικές εξελίξεις και στη ζήτηση των καταναλωτών.

«Εάν δεν κάνουμε τίποτα για να μεταρρυθμίσουμε το τρέχον πλαίσιο, μόνο η Silicon Valley θα καθορίζει το μέλλον των συστημάτων πληρωμής που χρησιμοποιούμε, βασικό κομμάτι στο οικονομικό μας οικοδόμημα» ανέφερε ο Φρίντερμπερκ μιλώντας στην εφημερίδα Financial Review.

Η κυβερνητική έρευνα στην Αυστραλία πρότεινε πως το κράτος πρέπει να έχει τον έλεγχο να πιστοποιεί τις τεχνολογικές εταιρείες ως παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, ξεκαθαρίζοντας το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά πορτοφόλια.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας, που είναι μέχρι στιγμής η αρχή που ορίζει ποιος αποτελεί πάροχων υπηρεσιών πληρωμών, ανακοίνωσε πως οι πληρωμές μέσω ψηφιακών πορτοφολιών αυξήθηκαν κατά 8% για το 2019, έναντι αύξησης 2% το 2016.

Όπως σημειώνει το CNBC, η τράπεζα διεθνών διακσνονισμών (BIS) προειδοποίησε νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο τους παγκόσμιους οικονομικούς θεσμούς να ελέγξουν τους λεγόμενους Big Tech και τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που ελέγχουν εταιρείες όπως η Google, η Facebook, η Amazon και η Alibaba.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider