Morgan Stanley: Αρνητικά «βλέπουν» οι αγορές τις πρόωρες εκλογές

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Morgan Stanley: Αρνητικά «βλέπουν» οι αγορές τις πρόωρες εκλογές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ενίσχυση της μεταβλητότητας και απειλή για την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων «βλέπει» ο επενδυτικός οίκος σε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αυξημένο κίνδυνο και έντονη μεταβλητότητα «βλέπει» η Morgan Stanley σε περίπτωση πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτροχιαστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ωστόσο, η πιθανότητα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές δυσχεραίνουν την επιστροφή για δανεισμό από τις αγορές, εκτιμά η επενδυτική τράπεζα σε σημερινή της ανάλυση για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η εκτίμηση αυτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη σημερινή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες άνω του 1,7% λίγα λεπτά μετά τις 12:00.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση πρόωρων εκλογών

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι πιθανό να αξιολογηθεί ως νέος παράγοντας κινδύνου στις αγορές, σημειώνει η Morgan Stanley, προσθέτοντας ότι δεν συντρέχει ωστόσο κίνδυνος η εκλογική διαδικασία να ενισχύει «μη συμβατικές» δυνάμεις –όπως, τουλάχιστον, υποδηλώνουν οι δημοσκοπήσεις.

«Δεδομένου του βασικού προβληματισμού για τη βιωσιμότητα του χρέους και τον υψηλό όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η απαρέγκλιτη δημοσιονομική σύνεση και η τήρηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα», αναφέρει ο επενδυτικός κολοσσός. Η οικονομία έχει δείξει σημάδια δειλής ανάκαμψης αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό σήμερα για τους επενδυτές είναι η τάση αυτή να αποδειχθεί βιώσιμη, καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ταμείο Ανάκαμψης: Ο διπλός κίνδυνος για κονδύλια και δαπάνες – Πώς μπορεί να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός

Κτηματολόγιο: Τι φέρνει η επόμενη ημέρα για τις Πολεοδομίες και την αγορά ακινήτων

Τα 5,33 ευρώ ανά κιλό λαγοκέφαλου είναι περιβαλλοντικό μέτρο ή επίδομα σε ψαράδες;

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider