Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου, το δώρο Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου, το δώρο Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα
Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και αφού εξεταστούν τα στοιχεία από την πορεία των εσόδων, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος, του ποσού που θα διατεθεί, αλλά και τους τελικούς δικαιούχους του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το περιθώριο θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τα 346 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται η δαπάνη να συμπεριληφθεί στο τελικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατίθεται στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη.

Πάντως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για την έκτακτη ενίσχυση, δηλώνοντας πως «δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο».

Όπως αναφέρουν παράγοντες του κυβερνητικού επιτελείου, το μέρισμα θα κατευθυνθεί φέτος στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Συντάξεις- επιδόματα

Από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου σε όλα τα πρώην Ταμεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στους δικαιούχους την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία ο ΟΠΕΚΑ θα πιστώσει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Το Δημόσιο θα πληρώσει τις συντάξεις του την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, μαζί με το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος αναμένεται να καταβληθούν την Πέμπτη.

Το ΕΤΕΑΕΠ θα πληρώσει στους δικαιούχους τις επικουρικές τους συντάξεις την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου πρόκειται να καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ το δώρο Χριστουγέννων για τους ανέργους, που ισούται με 360 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος λαμβάνει το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Το δώρο Χριστουγέννων για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (που ισούται με έναν μισθό) θα καταβληθεί το αργότερο έως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider