Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της Attica Bank - Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Μιχελής

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της Attica Bank - Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Μιχελής
Οι σημερινές εξελίξεις θα θέσουν τέλος στο «σήριαλ» των τελευταίων εβδομάδων που πυροδότησε η παραίτηση του πρώην προέδρου, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Στις 11 σήμερα το πρωί συνεδριάζει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, το οποίο αναμένεται να εκλέξει νέο πρόεδρο της τράπεζας τον πρώην πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργο Μιχελή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, ο κ. Μιχελής θα δεχθεί τη θέση και η τοποθέτησή του αναμένεται να επικυρωθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα οριστεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Οι εξελίξεις αυτές θα θέσουν τέλος στο «σήριαλ» των τελευταίων εβδομάδων που πυροδότησε η παραίτηση του πρώην προέδρου, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ο κ. Μιχελής, ο οποίος έχει χρηματίσει σε ανώτατες διοικητικές θέσεις του εγχώριου τραπεζικού κλάδου, έχει προταθεί για τη θέση αυτή από τον ΕΦΚΑ που αποτελεί και τον πλειοψηφικό μέτοχο της τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η τοποθέτησή του θεωρείται μια προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να «ρίξει τους τόνους» στη μη συστημική τράπεζα, μετά τον οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Ρουμελιώτη και του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη που κινητοποίησε την παράμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider