Τη στήριξη του κλάδου της εστίασης και τη λήψη πρόσθετων μέτρων ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

«Οι όροι τους οποίους έχει επιβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να επαναλειτουργήσει αυτός ο κλάδος είναι τόσο δυσμενείς που πολλοί από τους επαγγελματίες του χώρου εκφράζουν φανερά τον φόβο ότι οι επιχειρήσεις τους θα οδηγηθούν στην πτώχευση και κατ’ επέκταση στην απώλεια ενός μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας» τονίζει μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΕΕΘ ζητά να επανεξεταστούν τα αιτήματα και οι προτάσεις που κατέθεσε η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση του κλάδου.

«Ευελπιστούμε πως τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιοι φορείς θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη σπουδαιότητα του κλάδου της εστίασης και θα προβούν σύντομα σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να μπορέσουν όλοι οι επαγγελματίες αλλά και οι εργαζόμενοι της εστίασης τόσο στο Νομό Θεσσαλονίκης όσο και σε όλη την ελληνική επικράτεια να επανέλθουν ομαλά στην κανονικότητα έχοντας τις λιγότερες στο μέτρο του εφικτού απώλειες από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε αυτή τη περίοδο.

Είναι χρέος της ελληνικής κυβέρνησης να προσφέρει σε όλους τους πολίτες και επαγγελματίες αυτής της χώρας εμπράκτως τη στήριξη της με μοναδικό γνώμονα το συλλογικό όφελος της κοινωνίας μας» τονίζει η ΟΕΕΘ.