Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες κηροπλάστες καθώς οι παραγγελίες που είχαν γίνει για πασχαλινές λαμπάδες, πλέον δεν εκτελούνται, τα καταστήματα πώλησης παραμένουν κλειστά, ενώ οι αποθήκες είναι γεμάτες από εμπορεύματα.

«Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για πασχαλινές λαμπάδες. Είναι τελειωμένα τα πράγματα. Το 60% του τζίρου μας καταγράφεται τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Με το που τελειώνει το Πάσχα, ξεκινάει ο σχεδιασμός για το επόμενο ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τα καινούργια σχέδια και τις ποσότητες που απαιτούνται για να τροφοδοτηθεί η αγορά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κηροπλάστης χονδρικής- λιανικής από τη Θεσσαλονίκη, Τάσος Γεράκης.

Ο κ. Γεράκης προσθέτει ότι οι παραγγελίες «κλείνονται» προς τα τέλη Ιανουαρίου και αυτό το διάστημα θα έπρεπε να έχουν τελειώσει οι παραδόσεις χονδρικής και να ξεκινάει η λιανική πώληση.

Λόγω του κορονοϊού και του «λουκέτου» των εμπορικών καταστημάτων ωστόσο, από τις 350 παραγγελίες της δικής του επιχείρησης έχουν παραδοθεί μόλις οι 50 και οι υπόλοιπες έχουν ακυρωθεί.

«Δεν κινείται τίποτα και στα e-shop»

Ακόμη και στα e-shop ωστόσο που είναι διαθέσιμα, «δεν κινείται τίποτα», όπως λέει ο κ. Γεράκης.

«Μόνο εμείς βγάζουμε 30.000- 40.000 λαμπάδες για το Πάσχα και έχουν δουλέψει αρκετά άτομα στο εργαστήριο. Όσο κάθεται το προϊόν έχει φθορές. Και να το αποθηκεύσω, ξέρω ότι σίγουρα θα χάσω σίγουρα ένα 30% της παραγωγής», τονίζει.