Αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ πωλήθηκε έναντι 18,7 εκατ. δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ πωλήθηκε έναντι 18,7 εκατ. δολαρίων
Η τελευταία αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ που εμφανίστηκε σε δημοπρασία ήταν το 2003 και είχε πωληθεί έναντι 6,9 εκατ. στερλινών.

Ποσό ρεκόρ συγκέντρωσε αυτοπροσωπογραφία του Ολλανδού Ρέμπραντ.

Ειδικότερα, στη διαδικτυακή δημοπρασία του οίκου Sotheby's – που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου – αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ πωλήθηκε έναντι 14,5 εκατ. στερλινών (18,7 εκατ. δολαρίων).

Το έργο του 26χρονου Ρέμπραντ - του 1632 με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφία με κολάρο και μαύρο καπέλο» - «χτύπησαν» έξι ενδιαφερόμενοι και το ποσό για το οποίο πωλήθηκε κινήθηκε εντός των προβλέψεων.

Η τελευταία αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ που εμφανίστηκε σε δημοπρασία ήταν το 2003 και είχε πωληθεί έναντι 6,9 εκατ. στερλινών. Το έργο ήταν μία από τις τρεις αυτοπροσωπογραφίες του Ρέμπραντ σε κατοχή ιδιωτών και «το μοναδικό που θα μπορούσε να έλθει σε δημοπρασία», όπως σημείωσε ο οίκος. Οι διαστάσεις του είναι 22 επί 16 εκατοστά.

Η πώληση έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιας δημοπρασίας δεκάδων έργων που κάλυπταν πέντε αιώνες ιστορίας της τέχνης, από Ρέμπραντ μέχρι Πικάσο και από Μιρό μέχρι Μπάνκσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider