Με τις αμερικανικές επιχειρήσεις να δέχονται ένα γερό σφυροκόπημα από την επέλαση του κορονοϊού, η Αμερικανική Ένωση Ζυθοποιών «The Brewer's Association» δημιούργησε το ταμείο «Believe In Beer» για να υποστηρίξει τις ζυθοποιίες.

Ο Σύνδεσμος Ζυθοποιών συνεργάστηκε με το Bottleshare, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει την κοινότητα παραγωγής ποτών για να δημιουργήσει ένα νέο ταμείο ώστε να βοηθήσει στην υποστήριξη ζυθοποιείων που έχουν «χτυπηθεί» από τον Covid-19.

Το ταμείο, που ονομάζεται Believe in Beer Funds, θα υποστηρίξει ζυθοποιίες καθώς και συντεχνίες κρατικών ζυθοποιών που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία. Με αυτό τον τρόπο οι ζυθοποιίες μπορούν να υποβάλουν αίτημα για άμεση οικονομική βοήθεια, προκειμένου να καλύψουν τα λειτουργικά και πάγια έξοδα της επιχείρησης όπως είναι το ενοίκιο, οι μισθοδοσίες, καθώς και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Οι ζυθοποιίες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν πτώση των πωλήσεων κατά 65% από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο μήνες. Πολλές ζυθοποιίες χρειάστηκε να απολύσουν ή να απομακρύνουν το προσωπικό τους και το 46% των ζυθοποιείων ανέφεραν ότι μπορούν να αντέξουν μόνο 1-3 μήνες υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

«Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τις εταιρείες παραγωγής μπύρας και τα προς το ζην τους διατρέχουν κίνδυνο. Ελπίζουμε ότι η δημιουργία αυτού του ταμείου ανακούφισης με το Bottleshare θα δώσει μια απάντηση στην πιο συνηθισμένη ερώτηση που έκαναν οι λάτρεις της μπύρας κατά τη διάρκεια αυτού του άνευ προηγουμένου χρόνου: «Πώς μπορώ να βοηθήσω;» δήλωσε ο Bob Pease, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Brewers Association.