Έλον Μασκ: Οι περισσότεροι φόροι στους πλούσιους θα πλήξουν τους χαμηλόμισθους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Οι περισσότεροι φόροι στους πλούσιους θα πλήξουν τους χαμηλόμισθους
«Αυτοί που στην πραγματικότητα θα αναγκαστούν να σηκώσουν το βάρος των υπερβολικών κρατικών δαπανών είναι μισθωτοί χαμηλότερου έως μεσαίου εισοδήματος».

Ο Έλον Μασκ μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με τη φορολογία, διαμηνύοντας πως εάν εφαρμοστεί η έκκληση του Μπάιντεν, που έχει βάλει στο στόχαστρό του του πλούσιους, οι άνθρωποι με χαμηλό προς μεσαίο εισόδημα είναι εκείνοι που θα την «πληρώσουν».

«Συμφωνώ ότι θα πρέπει να καταστήσουμε παράνομα τα περίτεχνα προγράμματα φοροαποφυγής, αλλά αν ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτό θα αναστατωθούν πολλοί, επομένως θα έχουμε λόγια, αλλά όχι δράση. Αυτοί που στην πραγματικότητα θα αναγκαστούν να σηκώσουν το βάρος των υπερβολικών κρατικών δαπανών είναι μισθωτοί χαμηλότερου έως μεσαίου εισοδήματος, καθώς δεν μπορούν να ξεφύγουν» υπογράμμισε σε tweet του o πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και «αφεντικό» των Twitter, Tesla και SpaceX.

«Είναι καιρός οι υπερπλούσιοι να αρχίσουν να πληρώνουν ό,τι τους αναλογεί» είχε επισημαίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Φιλαδέλφεια το Σάββατο, ζήτησε από τους συνδικαλιστές να υποστηρίξουν την προσπάθεια επανεκλογής του και πρότεινε νέους φόρους στους πλούσιους και τις εταιρείες.

Ενώ ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί σε περίπου 1.000, πληρώνουν περίπου το 8% των κερδών τους σε φόρους, ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg. «Οι κροίσοι πλήρωσαν με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από τους δασκάλους, από τους πυροσβέστες, πιθανώς οποιονδήποτε σε αυτή την αίθουσα. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν έναν ελάχιστο φόρο. Δεν με πειράζει να είναι δισεκατομμυριούχοι. Απλώς να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους», διεμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αλλεργικοί» στη φορολογία οι Big Oil παρά τα κέρδη - ρεκόρ 200 δισ. δολαρίων το 2022

Wall Street: Το timing είναι το παν μετά το «διάλειμμα» της Fed - Τι έχει δείξει η ιστορία

Πρώην playboy και κεντροαριστερός ο διάδοχος του Σόρος - Ποιος είναι ο 37χρονος Άλεξ

gazzetta
gazzetta reader insider insider