FREENOW (πρώην Beat): 25% ανάπτυξη το 2022 στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FREENOW (πρώην Beat): 25% ανάπτυξη το 2022 στην Ελλάδα
Αθροιστικά, κατά την ενδέκατη χρονιά λειτουργίας της εφαρμογής, οι συνεργαζόμενοι οδηγοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διένυσαν συνολικά 62,149,252 km για διαδρομές μέσα από την πλατφόρμα

Η Beat που έγινε FREENOW κατέγραψε ανάπτυξη που αγγίζει το 25% σε σχέση με το 2021 και 48% σε σχέση με το 2019 στην ελληνική αγορά. Η ανοδική τάση συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο του 2023, με τη FREENOW να καταγράφει 28% αύξηση των εσόδων της σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2022.

Αθροιστικά, κατά την ενδέκατη χρονιά λειτουργίας της εφαρμογής, οι συνεργαζόμενοι οδηγοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διένυσαν συνολικά 62,149,252 km για διαδρομές μέσα από την πλατφόρμα, μια απόσταση λίγο μεγαλύτερη από 1590 φορές το γύρο της Γης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα έσοδα των οδηγών που συνεργάζονται με την εφαρμογή αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με το 2021 ανά διαδρομή, ενώ με την εισαγωγή στη νέα πλατφόρμα της FREENOW το 95% των αιτημάτων για διαδρομή με ταξί εξυπηρετούνται άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση, γεγονός που έχει οδηγήσει σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών ιστορικά για την εφαρμογή. Συνολικά, 7,000 οδηγοί μεταφέρθηκαν στην πλατφόρμα της FREENOW, αριθμός που αντιστοιχεί σε όλους τους ενεργούς οδηγούς της Beat τους τελευταίους 12 μήνες λειτουργίας της, ενώ οι νέες εγγραφές οδηγών απευθείας στην εφαρμογή της FREENOW ξεπέρασαν τις 500 σε μόλις τέσσερις μήνες. Στο τέλος του 2022, ο μέσος όρος βαθμολογίας των οδηγών που συνεργάζονται με την εφαρμογή βρίσκεται στο 4.84/5, ενώ σχεδόν ένας στους δύο επιβάτες επέλεξαν την ηλεκτρονική πληρωμή για τις διαδρομές τους.

«Το 2022 ήταν ένα έτος σταθμός για την κοινωνική προσφορά της FREENOW. Από την πρώτη στιγμή της εισβολής στην Ουκρανία η FREENOW έδωσε τη δυνατότητα στους επιβάτες της σε όλη την Ευρώπη να συνεισφέρουν μέσα από τις διαδρομές τους με την εφαρμογή, με τους Έλληνες -μεταξύ άλλων- να συμβάλουν στη συγκέντρωση 2,000,000€ προς το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για τη στήριξη του ουκρανικού λαού» υπογραμμίζεται

Η εταιρεία λειτουργεί ήδη δύο Hubs που εξυπηρετούν τις κεντρικές λειτουργίες στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων της στην Ελλάδα. Mε τη λειτουργία των δύο Hubs στην Ελλάδα, η FREENOW υποστηρίζει τις γερμανόφωνες, γαλλόφωνες και αγγλόφωνες αγορές, κυρίως στο κομμάτι της υποστήριξης πελατών (customer support), ενώ παράλληλα διασφαλίζει την ομαλή εγγραφή όλων των νέων οδηγών στην πλατφόρμα της FREENOW (drivers documents validation). Συνολικά, το 57% των υπαλλήλων που εργάζονται σήμερα στην εταιρεία, προσλήφθηκαν από τη FREENOW μετά τον Οκτώβριο του 2022. Χτίζοντας ομάδες ταλαντούχων επαγγελματιών, η FREENOW ενισχύει την καινοτομία στην πόλη επηρεάζοντας θετικά την αστική μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων.

Με αφορμή τη σύνοψη της δραστηριότητας για το 2022, η Ασπα Τοπαλίδου, Γενική Διευθύντρια της FREENOW, σημείωσε: “Η FREENOW στηρίζει εδώ και 11 χρόνια αποκλειστικά τους Έλληνες επαγγελματίες οδηγούς ταξί, όντας η μόνη διεθνής πλατφόρμα που πληρώνει όλους τους φόρους και το ΦΠΑ στην Ελλάδα. Τα θεμέλια που δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ως Beat, μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε μια επιτυχημένη χρονιά, με αποκορύφωμα την επιτυχημένη μετάβαση από ένα ιστορικό και ιδιαίτερα αγαπητό brand, την Beat, στη FREENOW, το Super App Μετακίνησης στην Ευρώπη. Το 2023 αλλάζουμε το τοπίο της μετακίνησης στην Ελλάδα με περισσότερες συνεργασίες και νέες τεχνολογικές καινοτομίες, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των επιβατών και των συνεργατών οδηγών μας. Η FREENOW συνεχίζει να διευρύνει την ομάδα της με ταλαντούχους ανθρώπους που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τους επιβάτες, τους οδηγούς και τις πόλεις μας. Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε όλα τα κατάλληλα εφόδια να κινηθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη.”

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας είναι «σταθερό και ισχυρό», διαβεβαιώνει η BaFin

Καθησυχάζουν ΕΒΑ - SSM: Ανθεκτικός ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος - Πρώτα «κούρεμα» στους μετόχους, μετά στα AT1

Ποιοι «κάηκαν» από την κατάρρευση της Credit Suisse - Τι σηματοδοτεί ο μηδενισμός των AT1

gazzetta
gazzetta reader insider insider