Η Microsoft προσφέρει στη Sony 10ετές συμβόλαιο για να μείνει το Call of Duty στο PlayStation

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Microsoft προσφέρει στη Sony 10ετές συμβόλαιο για να μείνει το Call of Duty στο PlayStation
Microsoft
Το 10ετές συμβόλαιο COD θα είναι «νομικά δεσμευτικό για τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση» – περιοχές όπου η εταιρεία είχε πρόβλημα να εγκρίνει την εξαγορά της χωρίς να κάνει κάποιου είδους συμβιβασμούς.

Ο CEO της Microsoft, Μπραντ Σμιθ γνωστοποίησε πως προσέφερε στη Sony ένα 10ετές συμβόλαιο για να «δεσμεύσει» την κυκολοφορία του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού «Call of Duty» σε PlayStation και Xbox.

Τον περασμένο μήνα, το Politico ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ είναι πιθανό να καταθέσει αγωγή στα πλαίσια της αντιμονοπωλιακής πολιτικής, για να εμποδίσει την εξαγορά της Activision του Call of Duty, ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τη Microsoft.

Από την πλευρά του, ο Σμιθ έγραψε ένα άρθρο στη Wall Street Journal τη Δευτέρα υπερασπιζόμενος την ενδεχόμενη εξαγορά ως «καλή για τους παίκτες» και λέγοντας πως οποιαδήποτε αγωγή εναντίον της εταιρίας του «θα ήταν τεράστιο λάθος» καθώς «θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό, τους καταναλωτές και χιλιάδες προγραμματιστές παιχνιδιών».

Οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεκινήσει έρευνες σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Microsoft για να εξετάσουν εάν η συμφωνία θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό. Η ΕΕ ανησυχεί ότι η Microsoft μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση σε παιχνίδια όπως το Call of Duty σε ανταγωνιστές.

Οι μετοχές της Sony βυθίστηκαν αρχικά αφού η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδια εξαγοράς τον Ιανουάριο, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν ότι το PlayStation δεν θα είχε πρόσβαση στα παιχνίδια της Activision. Αλλά η Microsoft προσπάθησε να κατευνάσει αυτούς τους φόβους.

Οποιαδήποτε κίνηση να καταστήσει το Call of Duty μη διαθέσιμο στο PlayStation της Sony θα ήταν «οικονομικά παράλογη», σημείωσε ο Σμιθ της Microsoft επειδή ένα «ζωτικό» μέρος των εσόδων του παιχνιδιού προέρχεται από τις πωλήσεις παιχνιδιών για PlayStation.

«Γι' αυτό προσφέραμε στη Sony ένα 10ετές συμβόλαιο για να κάνει κάθε νέα κυκλοφορία του "Call of Duty" διαθέσιμη στο PlayStation την ίδια ημέρα που έρχεται στο Xbox. Είμαστε ανοιχτοί να παρέχουμε την ίδια δέσμευση σε άλλες πλατφόρμες καλύπτοντας τα κριτήρια από τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επένδυση - μαμούθ της TSMC στην Αριζόνα: 2ο εργοστάσιο κατασκευής τσιπ ύψους 40 δισ. δολαρίων

Τράπεζες: Απότομη μείωση του προσωπικού τους στην Ελλάδα – Γερασμένο το ηλικιακό προφίλ

Skroutz: Αυξημένη κατά 38,84% η μέση τιμή του καλαθιού αγορών κατά τη φετινή Black Friday

gazzetta
gazzetta reader insider insider