Μασκ στους εργαζόμενους της Twitter: Σήμερα είναι η τελευταία σας ημέρα - «Τρέχουν» οι απολύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ στους εργαζόμενους της Twitter: Σήμερα είναι η τελευταία σας ημέρα - «Τρέχουν» οι απολύσεις
Πανικός στην Τwitter με κλειστά γραφεία και τις απολύσεις να έχουν ξεκινήσει από τις 18:00 (ώρα Ελλάδος).

Τα emails του Έλον Μασκ άρχισαν να φτάνουν στους 3.700 περίπου εργαζόμενους της Twitter που χάνουν τη δουλειά τους στο πλαίσιο της «εξυγίανσης» της εταιρίας από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη.

«Σήμερα είναι η τελευταία εργάσιμη μέρα στην εταιρεία», έγραφε το μήνυμα που έλαβε το 50% του προσωπικού που απολύεται όπως επισημαίνει τo Bloomberg, με τα κεντρικά γραφεία της Twitter να παραμένουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή.

Ο νέος ιδιοκτήτης προσπάθησε να υπερασπιστεί την απόφασή του να «ψαλιδίσει» χιλιάδες θέσεις εργασίας λέγοντας ότι η εταιρεία είχε βιώσει «μαζική πτώση στα έσοδα» λόγω της φυγής διαφημιστών από το κοινωνικό δίκτυο.

«Σε μια προσπάθεια να θέσουμε το Twitter σε μια υγιή πορεία, θα περάσουμε από τη δύσκολη διαδικασία της μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα επηρεάσει έναν αριθμό ατόμων με πολύτιμη συνεισφορά στο Twitter, αλλά αυτή η ενέργεια είναι δυστυχώς απαραίτητη για να διασφαλιστεί η επιτυχία της εταιρείας προς τα εμπρός» ήταν το μήνυμα που έλαβαν οι υπάλληλοι του τεχνολογικού κολοσσού.

Μασκ: Το Twitter είχε «τεράστια» πτώση εσόδων καθώς οι διαφημιστές διακόπτουν τις δαπάνες τους

Το Twitter έχει υποστεί «τεράστια πτώση εσόδων» εξαιτίας των διαφημιστών που διέκοψαν τη διαφήμιση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της Τesla.

Σε ένα tweet, ο Μασκ επέρριψε την ευθύνη σε «ομάδες ακτιβιστών που πιέζουν τους διαφημιστές». Είπε ότι το Twitter δεν άλλαξε τη στρατηγική του για τη συγκράτηση του περιεχομένου και πρόσθεσε ότι η εταιρεία έκανε «ό,τι μπορούσε για να κατευνάσει τους ακτιβιστές». Kαι κατέληξε αναφέροντας ότι «Προσπαθούν να καταστρέψουν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική».

Ο Μασκ δεν διευκρίνισε πόσα έσοδα έχει χάσει η εταιρεία από τις διαφημίσεις ή πώς μπόρεσε να αποδώσει αυτή την απώλεια στην πίεση από ομάδες ακτιβιστών.

Αρκετοί διαφημιστές είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τα σχέδια του Μασκ να επανεξετάσει την πολιτική ελέγχου περιεχομένου του Twitter. Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, ενώθηκε με την Pfizer και την General Mills και πάγωσαν προσωρινά τις διαφημίσεις τους στην πλατφόρμα.

Ήδη κατατέθηκε συλλογική αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, που ζητεί από το δικαστήριο να εκδώσει εντολή που θα απαιτεί από το Twitter να συμμορφωθεί με την Πράξη Προειδοποίησης Εργαζομένων και που θα απαγορεύει στη διοίκηση να προσφέρει ανταλλάγματα σε εργαζομένους, προκειμένου να τους πείσει να υπογράψουν έγγραφα, με τα οποία θα αποποιούνται του δικαιώματός τους να συμμετέχουν σε δικαστικές προσφυγές.

Η αναλύτρια της Insider Intelligence Τζαζμίν Ένμπεργκ δήλωσε ότι «λίγα είναι αυτά που μπορεί να πει ο Μασκ για να κατευνάσει τους διαφημιστές, όταν κρατά την εταιρεία σε μια συνεχή κατάσταση αβεβαιότητας και αναταραχής και εμφανίζεται αδιάφορος για τους υπαλλήλους του Twitter και το νόμο».

«Ο Μασκ χρειάζεται τους διαφημιστές περισσότερο από ό,τι εκείνοι τον χρειάζονται», δήλωσε η ίδια. «Η απόσυρση διαφημίσεων από το Twitter είναι μια γρήγορη και ανώδυνη απόφαση για τις περισσότερες μάρκες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ηγεσία, ο «δαίμονας» Έλον Μασκ και οι «περιττές» εταιρικές πρακτικές

Twitter: 7ήμερη εργασία, 12ωρα και ύπνος στο γραφείο για τους στόχους του Μασκ

Μασκ: Αρχίζει να αποτελεί κίνδυνο για την αμερικανική Δημοκρατία;

gazzetta
gazzetta reader insider insider