Roche: Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Roche: Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2021
Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas συμμετείχαν εθελοντικά για άλλη μια χρονιά στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά», τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική πρωτοβουλία της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την υποστήριξη φορέων που αναπτύσσουν έργο φροντίδας για το παιδί.

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas συμμετείχαν εθελοντικά για άλλη μια χρονιά στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά», τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική πρωτοβουλία της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την υποστήριξη φορέων που αναπτύσσουν έργο φροντίδας για το παιδί.

Φέτος, στην Ελλάδα, οι δράσεις σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συμπαράστασης και Αρωγής Παραπληγικών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – «Ηλιαχτίδα», δημιουργώντας ένα μοναδικό ψηφιακό μονοπάτι με τρία βήματα προσφοράς.

Στο πρώτο τους βήμα οι εργαζόμενοι συγκέντρωσαν χρήματα συμβάλλοντας στην αγορά ενός ηλεκτρικού αναπηρικού αμαξιδίου για ένα δωδεκάχρονο αγόρι που στηρίζει η «Ηλιαχτίδα». Μέσα από τη συγκεκριμένη δωρεά, το παιδί θα μπορέσει να αποκτήσει αυτονομία στο σπίτι, αλλά και να κινείται στην αυλή του σχολείου του. Με το δεύτερο ψηφιακό βήμα, οι εθελοντές της Roche “πήγαν” για online αγορές, δωρίζοντας στα παιδιά, που διαμένουν στο Σπίτι του «Χαμόγελου» στο Μαρούσι, καινούργια παπούτσια αλλά και πολλά χαμόγελα. Τέλος, το τρίτο βήμα περιλαμβάνει δωρεά για την αποκατάσταση του εξωτερικού χώρου του Σπιτιού, ενώ παράλληλα μια ομάδα εργαζομένων θα συμμετάσχει εθελοντικά και με φυσική παρουσία στις εργασίες που θα γίνουν, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί.

Όπως κάθε χρόνο, το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις απευθείας δωρεές των εργαζομένων θα διπλασιαστεί από την Roche και θα διατεθεί σε προγράμματα που υλοποιούνται για τα παιδιά σε αναπτυσσόμενες χώρες.

«Για όλους εμάς στη Roche, η συμμετοχή στην Παγκόσμια Πεζοπορία δεν αφορά μόνο στη δωρεά χρημάτων για καλό σκοπό. Αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να βελτιώσουμε τις ζωές των παιδιών αλλά παράλληλα ενισχύει το δεσμό που μας ενώνει ως συναδέλφους και ως “οικογένεια”» υπογράμμισε η Άννα Παπακοσμοπούλου, Communications Value Lead της Roche Hellas. «Με αφορμή τον εορτασμό των 125 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας, στόχος μας είναι να αναδείξουμε πρωτοβουλίες όπως αυτή, που αποτελούν πηγή έμπνευσης, υπερηφάνειας αλλά και απόδειξη ότι παραμένουμε μια κορυφαία εταιρεία όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την εταιρική υπευθυνότητα στον τομέα μας».

«Δεκαοκτώ χρόνια πριν, ξεκινήσαμε αυτή την Παγκόσμια Πεζοπορία με μικρά βήματα και όραμα να βοηθήσουμε παιδιά σε όλο τον κόσμο, που είχαν ανάγκη τη βοήθειά μας.», δήλωσε ο Θανάσης Ακάλεστος, Head of Medical Scientific Affairs & Healthcare Development της Roche Diagnostics. «Και είμαστε υπερήφανοι, που αυτά τα βήματα πλέον τα κάνουμε με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, έχοντας ξεκάθαρο στόχο να κάνουμε πραγματική διαφορά στις ζωές αυτών των παιδιών. Ακόμα και όταν συναντάμε προκλήσεις, όπως οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία της νόσου COVID-19, μετατρέπουμε το εμπόδιο σε ευκαιρία να διευρύνουμε τις συνεργασίες μας και να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ελπίδας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider