Meta: Το όνομα έχει trademark και θα κοστίσει... 20 εκατ. δολάρια στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Το όνομα έχει trademark και θα κοστίσει... 20 εκατ. δολάρια στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Οι ιδρυτές της Meta PC, Joe Darger και Zack Shutt αναφέρουν πως παρότι η αίτηση τους για την κατοχύρωση του trademark δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι πρόθυμοι να σταματήσουν τη διαδικασία.

Στις 28 Οκτωβρίου ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε το νέο όνομα της εταιρείας του, το οποίο θα αντανακλά τις αυξανόμενες φιλοδοξίες της εταιρείας για δραστηριοποίηση πέρα ​​από τον τομέα των social media, στο metaverse.

Το όνομα αυτής «Meta».

Το μόνο πρόβλημα είναι πως λίγες ημέρες νωρίτερα, η εταιρεία υπολογιστών META PCs είχε καταθέσει αίτηση για το εμπορικό σήμα της εταιρείας τους και είναι το... ίδιο όνομα. Βέβαια, μετά τις ανακοινώσεις του ιδρυτή του Facebook η META PCs εμφανίζεται διατεθειμένη να πουλήσει το σήμα κατατεθέν της έναντι του κατάλληλου αντίτιμου.

Σύμφωνα με το TMZ, οι ιδρυτές της Meta PC, Joe Darger και Zack Shutt αναφέρουν πως παρότι η αίτηση τους για την κατοχύρωση του trademark δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι πρόθυμοι να σταματήσουν τη διαδικασία και να... παραχωρήσουν το εμπορικό σήμα στον Ζούκερμπεργκ, αν τους πληρώσει 20 εκατ. δολάρια.

Όπως δε, λένε οι ίδιοι οι ιδρυτές της εταιρείας λειτουργούν την Meta PC για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά πρόσφατα κατέθεσαν έγγραφα για το επίσημο σήμα κατατεθέν της επωνυμίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο μετά... είναι το Metaverse που οραματίζεται η Facebook

Meta: Το νέο Facebook θα έχει τα ίδια «προβλήματα» με την Alphabet ή θα τα αποφύγει;

Η Facebook γίνεται Meta - Είναι αυτό που θέλουν οι καταναλωτές;

gazzetta
gazzetta reader insider insider