Η μετοχή της Meta εκτοξεύτηκε -αλλά είναι μια καναδική εταιρεία ενός Έλληνα που δεν έχει σχέση με την Facebook!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μετοχή της Meta εκτοξεύτηκε -αλλά είναι μια καναδική εταιρεία ενός Έλληνα που δεν έχει σχέση με την Facebook!
Αλμα 25% για τη μετοχή λόγω... επωνυμίας.

Η μετοχή της Meta Materials εκτοξεύτηκε την Πέμπτη, για τον ίδιο λόγο που εκτοξεύτηκε η μετοχή της Zoom Technologies το 2019 και της Signal Advance τον Ιανουάριο: για την επωνυμία!

Ο συνιδρυτής της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία του θα λέγεται πλέον Meta. Η επίσημη εταιρική επωνυμία θα είναι Meta Platforms και, αρχής γενομένης από την 1η Δεκεμβρίου, η μετοχή θα διαπραγματεύεται με το σύμβολο MVRS.

H Meta Materials δεν έχει καμία σχέση με την Facebook. Είναι μια καναδική εταιρεία επιστήμης υλικών, η τεχνολογία της οποίας χρησιμοποιείται για πράγματα όπως «η διαφανής απομόνωση ενός συγκεκριμένου χρώματος φωτός ή η αόρατη θέρμανση του παραθύρου ενός αυτοκινήτου», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Υπάρχουν φορές που οι επενδυτές δεν γνωρίζουν ή απλά δεν τους νοιάζει.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς την Πέμπτη, η μετοχή της Meta Materials, που διαπραγματεύεται με το σύμβολο MMAT, ενισχύθηκε έως και 25%, έπειτα από κέρδη 4,5% στις κανονικές συναλλαγές. Με το ράλι, η εταιρεία αξίζει λίγο πάνω από 1,5 δισ. δολάρια.

Meta Materials' stock surged in after-hours trading

Ο George Palikaras, CEO της Meta Materials, έγραψε τη Πέμπτη στο Twitter: «Θα ήθελα από καρδιάς να καλωσορίσω την @Facebook στο #metaverse».

H Meta Materials έχει κεντρικά γραφεία στο Ντάρτμουθ της Νέας Σκοτίας, περίπου 3.800 μίλια μακριά από την εταιρεία του Ζούκερμπεργκ στη Σίλικον Βάλεϊ. Ο Palikaras έχει διδακτορικό στα μεταυλικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Facebook αλλάζει όνομα: Meta η νέα ονομασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider