Η πανδημία έφερε ανατροπές στην λίστα με τους πλουσιότερους Ιάπωνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πανδημία έφερε ανατροπές στην λίστα με τους πλουσιότερους Ιάπωνες
Στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ιαπωνία φιγουράρει από σήμερα ο Τακεμίσου Τακιζάκι, ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρονικών αισθητήρων Keyence Corp., ο οποίος ξεπέρασε τον μεγιστάνα του λιανικού εμπορίου Ταντάσι Γιανάι.

Στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ιαπωνία φιγουράρει από σήμερα ο Τακεμίσου Τακιζάκι, ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρονικών αισθητήρων Keyence Corp., ο οποίος ξεπέρασε τον μεγιστάνα του λιανικού εμπορίου Ταντάσι Γιανάι.

Με περιουσία που ανέρχεται στα 38,2 δισ. δολάρια, ο Τακιζάκι ανέβηκε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Γιανάι, ο οποίος μέσα στο 2021 είδε να εξανεμίζεται το ένα πέμπτο της συνολικής του περιουσίας, η οποία πλέον ανέρχεται στα 35,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η παραπάνω εναλλαγή στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων Ιαπώνων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των σαρωτικών αλλαγών που έφερε η πανδημία του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία, με τις επιχειρήσεις του τεχνολογικού κλάδου να αναπτύσσονται ταχύτατα εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων των καταναλωτών για νέες υπηρεσίες και προϊόντα, σε αντίθεση με τον κλάδο του λιανεμπορίου, ο οποίος επλήγη σημαντικά κατά την διάρκεια των παρατεταμένων lockdown και των υπόλοιπων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η μετοχή της Keyence -που ιδρύθηκε από τον Τακιζάκι το 1974- έχει σημειώσει «άλμα» της τάξης του 96% εντός του 2021 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνάει πλέον τα 167 δισ. δολάρια, γεγονός που την καθιστά την δεύτερη μεγαλύτερη ιαπωνική φίρμα, πίσω μόνο από την αυτοκινητοβιομηχανία Toyota.

Πλέον, ο Τακιζάκι -που κατέχει το 21% της Keyence- είναι ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία, έχοντας προσθέσει στην περιουσία του κατά το 2020 το ποσό των 5,9 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider