Optima bank: Συνεχίζεται και το 2021 η ανοδική πορεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Optima bank: Συνεχίζεται και το 2021 η ανοδική πορεία
Κατά τη διάρκεια της ΓΣ συζητήθηκαν τα πεπραγμένα του 2020 και η -μέχρι σήμερα- πορεία της τράπεζας, ενώ οι μέτοχοι ενέκριναν τις Ετήσιες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της Optima bank, αναφορικά με την εταιρική χρήση του έτους 2020.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Optima bank.

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ συζητήθηκαν τα πεπραγμένα του 2020 και η -μέχρι σήμερα- πορεία της τράπεζας, ενώ οι μέτοχοι ενέκριναν τις Ετήσιες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της Optima bank, αναφορικά με την εταιρική χρήση του έτους 2020.

Στο πλαίσιο του απολογισμού, η διοίκηση της Optima bank παρουσίασε τα ορόσημα της εξαιρετικά επιτυχημένης πορείας της τράπεζας το 2020. Πιο συγκεκριμένα, παρά τα μεγάλα εμπόδια και τις πρωτόγνωρες προκλήσεις που όρθωσε η πανδημία, η Optima bank κατάφερε να αναπτύξει 19 νέα, σύγχρονα καταστήματα, που εντυπωσιάζουν με τον φιλόξενο χαρακτήρα τους. Ο αριθμός του προσωπικού της αυξήθηκε κατά 23% σε 348 άτομα, ενώ προχώρησε σε επενδύσεις υποδομών ύψους €10,5 εκατ., ολοκληρώνοντας παράλληλα τη λειτουργική αναδιάρθρωση της χρηματιστηριακής της δραστηριότητας.

Καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξή της και ταυτόχρονα αναγνώριση της δυναμικής της, υπήρξε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που πραγματοποίησε η τράπεζα, κατά € 80 εκατ. διαμορφώνοντας τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σε ποσοστό άνω του 20%.

Επιπλέον, η Optima bank προχώρησε στην εξαγορά της Optima asset management ΑΕΔΑΚ και της Optima factors, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 αντίστοιχα. Πρόκειται για δύο εξαγορές στρατηγικού χαρακτήρα, οι οποίες βοήθησαν στην απελευθέρωση των μεγάλων προοπτικών ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της τράπεζας.

Οι επιτυχίες του 2020, επισφραγίστηκαν με σειρά διακρίσεων και βραβείων που απέσπασε η Optima bank, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό [Η καινοτομία στην εμπειρία του πελάτη, Καλύτερη σχέση συνεργασίας με εξωτερικό πάροχο - Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, Καλύτερη Χρηματιστηριακή - Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ, Corporate Identity - German Design Awards].

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέλευση, η ανοδική πορεία της Optima bank συνεχίζεται και το 2021. Το δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας φτάνει πλέον τα 25 καταστήματα, με τις καταθέσεις να ξεπερνούν το € 1 δισ. και τα δάνεια να κυμαίνονται σε επίπεδα άνω των € 750 εκατ. Ενδεικτικό της εντυπωσιακής πορείας που καταγράφει η Optima bank είναι το γεγονός πως από τον Μάρτιο του 2021 (δηλαδή μόλις 20 μήνες μετά την εξαγορά) η τράπεζα έχει περάσει σε οργανική κερδοφορία, πετυχαίνοντας κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο, όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και για τα παγκόσμια τραπεζικά δεδομένα.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της ΓΣ και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στους μετόχους, ο κ. Γεώργιος Τανισκίδης, Πρόεδρος της Optima bank, δήλωσε:

“Η φλόγα της πανδημίας δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει την ορμή μας, να αποδυναμώσει το όραμά μας. Αντιθέτως μας πείσμωσε, μας συσπείρωσε, έδεσε την οικογένειά μας, οδηγώντας την Optima bank σε μια σειρά από σημαντικές επιτυχίες. Η δέσμευσή μας για μια τράπεζα ‘’Απλή. Ευέλικτη. Σύγχρονη.’’ που στηρίζει στην πράξη την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, είναι πιο ισχυρή, αλλά και πιο επίκαιρη από ποτέ. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Έναν δρόμο που έχει μόνο μια κατεύθυνση. Μπροστά!”.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider