TAP: Ξεκινά τη δεσμευτική φάση του Market Test

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TAP: Ξεκινά τη δεσμευτική φάση του Market Test
Θα ακολουθήσει από τις 17 Ιουλίου 2021 η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.    

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ξεκινά σήμερα τη δεσμευτική φάση του Market Test για επαύξηση της δυναμικότητάς του, με το ενημερωτικό στάδιο της διαδικασίας. Το στάδιο αυτό θα διαρκέσει δύο μήνες, για να ακολουθήσει από τις 17 Ιουλίου 2021 η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έναρξη της δεσμευτικής φάσης έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Ιταλίας, της Πρότασης Έργου που υπέβαλε ο ΤΑΡ, η Snam Rete Gas (SRG) και ο ΔΕΣΦΑ, τον Μάιο του 2021.

Τα έγγραφα της δεσμευτικής φάσης του Market Test, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η Πρόταση Έργου, η Κοινή Ανακοίνωση των ΤΑΡ, SRG και ΔΕΣΦΑ, η ανακοίνωση του ΤΑΡ σχετικά με τη δεσμευτική φάση, καθώς και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα και οι σχετικές φόρμες, είναι διαθέσιμα εδώ. Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους στο email [email protected] από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου 2021.

Ο Luca Schieppati, Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, δήλωσε σχετικά: «Έπειτα από τεσσερισήμισι. μήνες από την έναρξη των πρώτων ροών φυσικού αερίου μέσω ΤΑΡ, έχουμε ήδη μεταφέρει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (billion cubic meters) αερίου, προσφέροντας ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες μεταφοράς στους shippers μας. Το ενδεχόμενο της σταδιακής επαύξησης της δυναμικότητας του ΤΑΡ, σύμφωνα με τη σχετική προσφορά και ζήτηση, συνιστά σημαντική ευκαιρία, ειδικά για τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης που μπορούν να ενισχυθούν στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τους εθνικούς στόχους από-ανθρακοποίησης».

Από την πλευρά της, η Marija Savova, επικεφαλής Εμπορικής Λειτουργίας του TAP, πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, ο ΤΑΡ προσφέρει τρεις διαθέσιμες επιλογές επαύξησης δυναμικότητας του αγωγού: περιορισμένη επαύξηση (περί τα 14,4 bcm/a συνολικά – από τα 10 bcm/a περίπου της τωρινής δυναμικότητας του ΤΑΡ), μερική επαύξηση (σε συνολικά 17,1 bcm/a), και πλήρη επαύξηση (περίπου 20bcm/a συνολικά). Διαμέσου της ανοιχτής, διαφανούς και χωρίς διακρίσεις διαδικασίας του Market Test, ο ΤΑΡ θα μπορέσει να προσφέρει στην αγορά μακροπρόθεσμη εξασφαλισμένη δυναμικότητα ευθείας ροής, και αναμένουμε την υποβολή των σχετικών προσφορών μέσα στο καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο TAP μεταφέρει το πρώτο 1 bcm φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Η Ελλάδα συνδέθηκε επίσημα με τον TAP

Η Ελλάδα συνδέθηκε επίσημα με τον TAP

gazzetta
gazzetta reader insider insider