Επιχειρήσεις
07-04-2021 | 10:03

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πιστοληπτική διαβάθμιση «Α» από την ICAP

Newsroom
Μοιράσου το
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Γιατί η ICAP διατηρεί την πιστοληπτική διαβάθμιση «Α»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πιστοληπτική ικανότητα και διαβάθμιση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διατήρησε στην κλίμακα Α η ICAP.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H εταιρεία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», ανακοινώνει, βάσει των  συμβατικών της υποχρεώσεων, που απορρέουν από τα Προγράμματα Έκδοσης των δύο Κοινών Ομολογιακών της Δανείων (ΚΟΔ 2018 και ΚΟΔ 2020), ύψους εκατόν είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (120.000.000 €) και πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (500.000.000 €) αντίστοιχα, την διατήρηση της πιστοληπτικής της ικανότητας  από  την  εταιρεία  ICAP Group A.E. και την  διαβάθμιση της εκ’ νέου σε Α.

Η διαβάθμιση Α υποδηλώνει πάρα πολύ χαµηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόµα και υπό δυσμενείς οικονοµικές συγκυρίες και εποµένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραµένει σταθερά υψηλή. Οι επιχειρήσεις µε διαβάθµιση Α χαρακτηρίζονται από τα πολύ σηµαντικά οικονοµικά µεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σηµαντική θέση τους στην αγορά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η διατήρηση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. σε Α (όπως αναφέρεται στην έκθεση της  ICAP με ημερομηνία 26/3/2021) βασίζεται μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

- τη στρατηγική απόφαση του Ομίλου για αλλαγή της συμμετοχής των τομέων δραστηριοποίησης στα συνολικά έσοδα με σταδιακή μείωση του κατασκευαστικού κλάδου και αύξηση της συνεισφοράς ΑΠΕ και Παραχωρήσεων, τομείς που έχουν υψηλότερα ποσοστά λειτουργικής κερδοφορίας.

- τη μακρόχρονη δραστηριοποίηση του Ομίλου στον τομέα των ΑΠΕ, ο οποίος, λόγω της φύσης της δραστηριότητας παρέχει σταθερό cash flow, ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες.

- την περαιτέρω ενίσχυση της συμβολής του τομέα των ΑΠΕ το 2020 σε συνδυασμό με τη διατήρηση υψηλού ανεκτέλεστου υπολοίπου του κατασκευαστικού τομέα του Ομίλου (1,5δις Ευρώ/30.09.20), περίπου 3δις Ευρώ κατά το πρώτο 3μηνο του 2021.

- την επιτυχημένη έκδοση επταετούς Ομολόγου 500εκ. Ευρώ, η οποία θα επιτρέψει την απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος.

- τον ικανοποιητικό δείκτη ταμειακής ρευστότητας, την εύκολη πρόσβαση στις αγορές χρηματοδότησης καθώς και το γεγονός ότι η ωρίμανση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου θα επιτρέψει δυνητικά την ταχύτερη απομόχλευση του ισολογισμού του Ομίλου.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.