Επιχειρήσεις
01-04-2021 | 17:33

ΤΑΙΠΕΔ: Δεσμευτικές προσφορές από Vinci-Μυτιληναίο-ΑΒΑΞ και ΓΕΚ-EGIS για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

ΤΑΙΠΕΔ: Δεσμευτικές προσφορές από Vinci-Μυτιληναίο-ΑΒΑΞ και ΓΕΚ-EGIS για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για συμμετοχή δύο βασικών διεκδικητών όσον αφορά στην παραχώρηση της Εγνατία Οδού, μιας και η χτεσινή νομική κίνηση της Ελλάκτωρ για να παραταθεί η διαδικασία και να δώσει το παρών (μέσω της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις) δεν είχε αίσια κατάληξη, το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε για την κατάθεση δύο δεσμευτικών προσφορών από τις κοινοπραξίες VINCI HIGHWAYS S.A.S. - VINCI CONCESIONES S.A.S. - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε – ΑΒΑΞ Α.Ε. και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) παρέλαβε σήμερα δύο δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της.

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι (με αλφαβητική σειρά):

1)      VINCI HIGHWAYS S.A.S. - VINCI CONCESIONES S.A.S. - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε – ΑΒΑΞ Α.Ε.

2)      ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A

Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Ηπείρου (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία). Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο 35 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.