Κανονικά οι προσφορές για Εγνατία Οδό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κανονικά οι προσφορές για Εγνατία Οδό
Η Ελλάκτωρ, που κινήθηκε νομικά επιθυμώντας να «παγώσει» η διαδικασία, τελικά δεν κέρδισε την αίτηση για προσωρινή διαταγή, με την οποία επιδίωκε την αναστολή της διαδικασίας.

Ημέρα κατάθεσης προσφορών η σημερινή για τον διαγωνισμό της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, με την αγορά να περιμένει να εμφανιστούν κανονικά στη διαδικασία τουλάχιστον οι δύο μεγάλες ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες, οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects και η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος – ΑΒΑΞ.

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι η Ελλάκτωρ, που κινήθηκε νομικά επιθυμώντας να «παγώσει» η διαδικασία, τελικά δεν κέρδισε την αίτηση για προσωρινή διαταγή, με την οποία επιδίωκε την αναστολή της διαδικασίας ενώ η εταιρεία έχει καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το αίτημα για μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης τους.

Βέβαια, οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα. Ωστόσο, εφόσον ευσταθούν, τότε θα γίνει κανονικά η υποβολή των προσφορών από τους άλλους ομίλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ έχει περάσει «από σαράντα κύματα», έχει πάρει εννέα παρατάσεις, έχει μπλέξει σε δικαστικά γρανάζια και εφόσον τελικά προχωρήσει σήμερα κανονικά με την υποβολή προσφορών, θα λήξει μια εκκρεμότητα ετών. Πάντως, μένει να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ενώ προφανώς ο διαγωνισμός έχει ακόμα τον «δρόμο» του μέχρι να έχουμε τελικό νικητή.

Η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού θεωρείται σημαντική καθώς το συνολικό οικονομικό αντικείμενο για χρονική περίοδο έως 35-40 έτη μπορεί να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider