«Γρήγορες» αγοραπωλησίες σκαφών με κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γρήγορες» αγοραπωλησίες σκαφών με κρυπτονομίσματα
Tα κρυπτονομίσματα» μπαίνουν και στην αγορά πολυτελών σκαφών, μέσω της πλατφόρμας Idoneus.

Η διαδικασία για την αγοραπωλησία ενός σκάφους, μπορεί να διαρκέσει έως και αρκετούς μήνες, με τα έξτρα κόστη να επιβαρύνουν συνήθως τον ιδιοκτήτη, όμως ορισμένες εταιρείες ελπίζουν πως θα λύσουν αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας τα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο συναλλαγής.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Forbes, υπάρχουν ήδη παραδείγματα επιτυχημένων αγοραπωλησιών, όπως στην περίπτωση του Lagoon catamaran, το οποίο πωλήθηκε στην έκθεση πολυτελών σκαφών Fort Lauderdale, με τον αγοραστή να πληρώνει με ένα συνδυασμό δολαρίων και Bitcoin.

Όπως αναφέρεται, υπάρχει εδώ και καιρό η «ζήτηση» για αγορές πολυτελών σκαφών με κρυπτονομίσματα και πιο συγκεκριμένα με Bitcoin για αυτό και η Sovereign Yacht Sales, ανακοίνωσε πως το πωλητήριο του Majesty 140, ενός σκάφους 140 εκατ. δολαρίων, μπορεί να συμπεριλάβει παρόμοιους όρους.

Αν υπάρξει το αντίστοιχο ενδιαφέρον, η πώληση θα πραγματοποιηθεί μέσω της Idoneus, μίας πλατφόρμας διαχείρισης πολυτελών assets, η οποία επιθυμεί «να αλλάξει τον τρόπο που συναλλάσονται τα πολυτελή προϊόντα», από διαμάντια και αυτοκίνητα, μέχρι σκάφη και επαύλεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, πέρα από πιο γρήγορες και εύκολες συναλλαγές, τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν ακόμα ένα πλεονέκτημα, καθώς «ανοίγουν» την αγορά σκαφών σε αγοραστές που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να διαθέσουν μετρητά για τις αγορές τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider