Lamda Development: Σύσταση «buy» από Eurobank Equities και «μακροπρόθεσμη αξία»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamda Development: Σύσταση «buy» από Eurobank Equities και «μακροπρόθεσμη αξία»

Σύσταση «buy» για τον τίτλο της Lamda Development έδωσαν αναλυτές της Eurobank Equities, οι οποίοι παράλληλα, έθεσαν τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 9,7 ευρώ.

Βέβαια, η πανδημία οδήγησε τη χρηματιστηριακή σε επανεξέταση των εκτιμήσεών της για τις προοπτικές της Lamda, ώστε να συμπεριλάβουνε τον αρνητικό αντίκτυπο του 2ου κλειδώματος και τις υποχρεωτικές εκπτώσεις στα ενοίκια τομέων που πλήττονται από πανδημία, χαμηλώνοντας τον πήχη για τα EBITDA της εισηγμένης κατά επιπλέον 5,7 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 2 εκατ. ευρώ περίπου για τον περασμένο Νοέμβριο).

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή υιοθετεί τη διαδοχική βελτίωση στο δεύτερο τρίμηνο του 21ου έτους και επιστροφή στην κανονικότητα το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Μακροπρόθεσμα η υγειονομική κρίση δεν επηρεάζει την εταιρία και την τρέχουσα καθαρή της αξία. Όπως σημειώνει, «η έναρξη της πρώτης φάσης στο Ελληνικό βρίσκεται σε εξέλιξη εν αναμονή του «πράσινου φωτός» για τη μεταβίβαση γης της Hellinikon S.A. (αναμένεται εντός του H1’21) και την έγκριση άδειας καζίνο. Εν τω μεταξύ, η Lamda ετοιμάζεται για τις εμπορικές και οικιακές άδειες και πρόσφατα ήρθε συμφωνία με την Temes για την από κοινού ανάπτυξη δύο πολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών (η συνολική επένδυση εκτιμάται σε περίπου 300 εκατ. Ευρώ)».

Η Eurobank προσθέτει ότι «κοιτώντας μπροστά στο 2021, βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια μέσα σε ένα ομαλοποιημένο περιβάλλον της αγοράς, που καθοδηγείται από τις ελπίδες για εμβόλια. Παρόλο που στο εγγύς μέλλον προβλέπουμε μείωση του εισοδήματος από ενοίκια (-26% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του έτους με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει κρατική ενίσχυση), για το πλήρες οικονομικό έτος 2021 βλέπουμε +20% ετήσια αύξηση εσόδων από ενοίκια».

Το άθροισμα της αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει την προσαύξηση της αξίας από την Hellinikon, οδηγώντας ουσιαστικά σε εύλογη αξία ομίλου σε 1,7 δισ. ευρώ ή 9,70 ευρώ ανά μετοχή (από 10 ευρώ προηγουμένως).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider