Εξαγορά των σούπερ μάρκετ Asda έναντι 8,8 δισ. δολαρίων, επιστρέφουν σε βρετανική ιδιοκτησία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαγορά των σούπερ μάρκετ Asda έναντι 8,8 δισ. δολαρίων, επιστρέφουν σε βρετανική ιδιοκτησία
Η συμφωνία αυτή από τους Mohsin και Zuber Issa και την TDR, σηματοδοτεί την επιστροφή της Asda σε βρετανική ιδιοκτησία.

Σε βρετανική ιδιοκτησία επιστρέφει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda καθώς οι Βρετανοί δισεκατομμυριούχοι αδελφοί Issa και ο όμιλος TDR Capital συμφώνησαν να την εξαγοράσουν την εταιρεία από την αμερικανική Walmart, έναντι 8,8 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το reuters, η συμφωνία αυτή από τους Mohsin και Zuber Issa και την TDR, σηματοδοτεί την επιστροφή της Asda σε βρετανικά χέρια , για πρώτη φορά από το 1999, όταν η Walmart πλήρωσε 6,7 δισ. λίρες για την επιχείρηση.

Τα επόμενα σχέδια για την αλυσίδα

«Μετά από μια επιτυχημένη περίοδο ως μέρος της Walmart, ανυπομονούμε να βοηθήσουμε την Asda να χτίσει διαφοροποιημένες δραστηριότητες που θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους καταναλωτές με εξαιρετικό τρόπο σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισαν οι νέοι ιδιοκτήτες.

Παράλληλα σημείωσαν πως σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους από τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους ενώ στα σχέδια τους είναι να επεκτείνουν την παρουσία της Asda σε γειτονιές με την ανάπτυξη μικρότερων καταστημάτων φέρνοντας την εταιρεία κοντά σε ανταγωνιστές όπως η Tesco και η Sainsbury που έχουν αντίστοιχες δραστηριότητες.

Οι νέοι ιδιοκτήτες αναμένεται να επενδύσουν πάνω από 1 δισ. λίρες τα επόμενα τρία χρόνια στην Asda, ώστε να διατηρηθούν χαμηλές οι τιμές και για να προστατεύσει τις εφοδιαστικές της αλυσίδες.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak χαιρέτισε τη συγκεκριμένη συμφωνία για την εταιρεία, η οποία θα διατηρήσει την έδρα της στη βρετανική πόλη Λιντς.

*Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider