Η Costco εμπιστεύεται το TÜV NORD για τις αξιολογήσεις των προμηθευτών τροφίμων παγκοσμίως

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Costco εμπιστεύεται το TÜV NORD για τις αξιολογήσεις των προμηθευτών τροφίμων παγκοσμίως
Η έγκριση αυτή πιστοποιεί εκ νέου την ηγετική θέση που κατέχει τo TÜV NORD στον χώρο των επιθεωρήσεων και των πιστοποιήσεων για την ασφάλεια των τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στους πέντε φορείς παγκοσμίως που έχουν εγκριθεί προκειμένου να διεξάγουν αξιολογήσεις σε προμηθευτές τροφίμων βάσει των απαιτήσεων και των κριτηρίων της Costco συγκαταλέγεται το TÜV NORD.

Η έγκριση αυτή πιστοποιεί εκ νέου την ηγετική θέση που κατέχει τo TÜV NORD στον χώρο των επιθεωρήσεων και των πιστοποιήσεων για την ασφάλεια των τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται σε μια εποχή που οι προκλήσεις για τους προμηθευτές τροφίμων είναι πολλές και πολύπλοκες. Και αυτό γιατί καλούνται να διατηρούν την εμπιστοσύνη των εμπόρων και των καταναλωτών, να προστατεύουν το εμπορικό σήμα τους και φυσικά να παρέχουν ασφαλή τρόφιμα υψηλής ποιότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κάλυψη των προκλήσεων Costco αυτών αποτελεί η αξιολόγησή τους με βάση τα κριτήρια της Costco, καθώς εξασφαλίζει την έγκρισή τους και την διάθεση των προϊόντων τους σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η κα Β. Καζάζη, Senior Vice President Food & Agriculture South East Europe, τονίζει: «Ο προμηθευτής, με την αξιολόγησή του με βάση τα κριτήρια της Costco αποκτά πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Παράλληλα, εξοικονομεί κόστος και χρόνο αφού η επιθεώρηση μπορεί να συνδυαστεί με ήδη πιστοποιημένα συστήματα GFSI (Global Food Safety Initiative, https://mygfsi.com). Το TÜV NORD μέσω της αναγνώρισής του, δίνει στους πελάτες του αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και τη δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένων λύσεων στον τομέα των τροφίμων»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Costco κατέγραψε καθαρές πωλήσεις ύψους περίπου 138,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οικονομικό έτος 2018, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες λιανικής πώλησης τροφίμων παγκοσμίως. [Πηγή: Statista.com].

Ο καναδικός λιανοπωλητής συνεργάζεται μόνο με προμηθευτές που είναι πιστοποιημένοι από εγκεκριμένους φορείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider