ΑΚΤΩΡ: Στρατηγικού χαρακτήρα η επένδυση στη Μαρίνα Αλίμου

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΚΤΩΡ: Στρατηγικού χαρακτήρα η επένδυση στη Μαρίνα Αλίμου
Η Άκτωρ Παραχωρήσεις αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής για τη μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, υποβάλλοντας προσφορά ύψους 57,7 εκατ. ευρώ.

Η παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου αποτελεί μια στρατηγικού χαρακτήρα επένδυση, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας Άκτωρ Παραχωρήσεις, η οποία σήμερα αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής για τη μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ υποβάλλοντας προσφορά ύψους 57,7 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η εταιρεία σχεδιάζει μια ολοκληρωμένη τουριστική επένδυση, αξιοποιώντας τη χερσαία ζώνη επιφάνειας 210.000 τμ για ευρείες χρήσεις τουρισμού, πολιτισμού και αναψυχής. Η Άκτωρ Παραχωρήσεις στοχεύει να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης που δίδονται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με χρήσεις τουρισμού, πολιτισμού και αναψυχής, γραφειακούς και εμπορικούς χώρους, χώρους ναυταθλητισμού και εστίασης, στις πέντε ζώνες χρήσεων και λειτουργιών αυτής με τη μέγιστη επιτρεπόμενη εκμετάλλευση των 18.520 τ.μ., υλοποιώντας συνολικές επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

«Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού και σήμερα λειτουργεί ως μαρίνα εκκίνησης για μεγάλο αριθμό μικρών επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής. Διαθέτει εξαιρετική στρατηγική θέση καθώς βρίσκεται Νοτιοδυτικά της Αθήνας, 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης, 8 χλμ. νότια του Λιμανιού του Πειραιά και 30 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ εξυπηρετείται από ένα πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών που περιλαμβάνει Τραμ, Λεωφορεία και Ταξί», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία σημειώνει ακόμη ότι η μαρίνα αποτελεί έργο ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και κυρίως για τον Δήμο Αλίμου με σημαντικά και πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και προθέτει ότι «όπως πάντα, θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή συνεργασία με το Δήμο Αλίμου και όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες, ώστε η Μαρίνα Αλίμου να γίνει υπόδειγμα σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο υψηλής ποιότητας, υπηρεσιών».

Σχολιάζοντας την εξασφάλιση του έργου παραχώρησης ο διευθύνων σύμβουλος της Άκτωρ Παραχωρήσεις κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης δήλωσε ότι η εταιρεία «διαθέτοντας την πιο πλούσια εμπειρία στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, εκμετάλλευση, συντήρηση και λειτουργία πολύ απαιτητικών έργων, είναι η πλέον κατάλληλη για να αναδείξει την πραγματική προστιθέμενη αξία της Μαρίνας Αλίμου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider