Η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στα χνάρια της ομιλίας του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κινείται το τελικό κείμενο του οργάνου, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, σήμερα, Τετάρτη.

Η Κεντρική Επιτροπή, τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδίοικηση, αλλά και υπέρ των ευρύτερων συμμαχιών για τα σχήματα που θα υποστηρίξει στις επόμενες εκλογές.

Και ενώ ο προφανής «στόχος» της διεύρυνσης των αυτοδιοικητικών σχημάτων είναι το Κίνημα Αλλαγής, το κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής, περιλαμβάνει σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνοντας την «πλήρη προσχώρησή του στις νεοφιλελεύθερες, αντικοινωνικές πολιτικές είχε ως αποτέλεσμα τη διάρρηξη των σχέσεων και των δεσμών ανάμεσα στην σοσιαλδημοκρατία και τις κοινωνικές δυνάμεις που τη στήριζαν παραδοσιακά».

Παρόλα αυτά οι τοπικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να αξιοποιήσουν την αρνητική – όπως κρίνεται – εμπειρία των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 και να ξεφύγουν «από τις λογικές «καθαρότητας» και «καταγραφής» που σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου, οδηγούν σε απομόνωση».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, θα δοθεί σε τελείως διαφορετικές συνθήκες από εκείνες του 2014 και καλεί τα μέλη του κόμματος να αποφύγουν τα λάθη που διαμόρφωσαν το αρνητικό προηγούμενο αποτέλεσμα «καθώς υπήρξε μεγάλη αναντιστοιχία τόσο του κοινωνικού ρεύματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του εκλογικού σώματος που τον εμπιστεύτηκε δύο φορές το 2015».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider