Διευκρινίσεις αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν χώροι για να υπάρξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα εστίασης έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Θα είναι έξω σε υπαίθριους χώρους, θα βρούμε τρόπους για να απλώσουν καλύτερα τα τραπεζοκαθίσματα. Θα υπάρξουν κανόνες για τις αποστάσεις και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και εσωτερικούς χώρους που θα είναι ανοιχτοί μπροστά με σχετικό βάθος για να αξιοποιηθούν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα» είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο  ΘΕΜΑ 104,6.

Τόνισε επίσης ότι «δεν θα είναι "σαρδέλα" τα τραπεζοκαθίσματα».

Παράλληλα ο υφυπουργός ανάπτυξης σημείωσε ότι «εάν δεν χρησιμοποιήσουμε κλιματιστικά θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τμήμα εσωτερικό των καταστημάτων εφόσον το άνοιγμα του επιτρέπει να το έχει στο βάθος ως ημιυπαίθριος».

Επανέλαβε ότι ο προγραμματισμός είναι τα καταστήματα εστίασης να ανοίξουν την 1η Ιουνίου προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «αν όλα πάνε καταπληκτικά μέχρι τις 18-20 Μαΐου θα το δούμε τότε αν μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα».

Τι θα γίνει με τα μπαρ και τα Beach bar

Αναφορικά με τα μπαρ ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση γιατί θα ακολουθήσουν την εστίαση και αφού δούμε την αποτύπωση εκεί» συμπληρώνοντας ότι «καφέ-μπαρ που έχουν καθίσματα θα μπορούσαν να πάνε στην εστίαση».

Για τα beach bar ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε τέλος ότι «όταν ανοίξουν θα έχουν αποστάσεις ασφαλείας οι ξαπλώστρες που θα βοηθά να μην έχουμε πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού».