Νέες αντικειμενικές αξίες: Σε ποιες περιοχές θα αυξηθούν

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες αντικειμενικές αξίες: Σε ποιες περιοχές θα αυξηθούν
Αγώνας δρόμου για να αποκτήσουν τιμές ζώνης 2.900 περιοχές. Πού συμφέρουν οι μεταβιβάσεις.

Πυρετός προετοιμασιών βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε έως τον Μάιο να αποκτήσουν τιμές ζώνης 2.900 περιοχές και να εφαρμοστούν χωρίς χρονοτριβές και προβλήματα οι νέες αντικειμενικές αξίες.

Οι ιδιώτες εκτιμητές διενεργούν αυτοψίες και συλλέγουν συγκριτικά στοιχεία στις περιοχές που έχει αναλάβει έκαστος, ώστε μέσα στο Μάρτιο να είναι σε θέση να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Πού θα αυξηθούν

Οι περιοχές στις οποίες οι αντικειμενικές αξίες θα σημειώσουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι αυτές όπου σήμερα καταγράφεται μεγάλη διαφορά μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών τιμών.

Πρόκειται για συνοικίες του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια, Κυψέλη, Πατήσια, Ευελπίδων, Κουκάκι, Κολωνάκι, Αμπελόκηποι, Παγκράτι, Ιλίσια, Σύνταγμα, Χίλτον), η παραλιακή ζώνη της Γλυφάδας, της Βούλας, της Βουλιαγμένης και του Ελληνικού, περιοχές της Θεσσαλονίκης, αλλά και νησιωτικές περιοχές που αποτελούν δημοφιλείς ή ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς.

Ωστόσο σε αρκετές περιοχές οι αντικειμενικές εκτιμάται ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες, ενώ σε άλλες θα μειωθούν.

Σπεύδουν στους συμβολαιογράφους

Λόγω των επικείμενων αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων πολλοί φορολογούμενοι σπεύδουν τις τελευταίες εβδομάδες στα γραφεία των συμβολαιογράφων για να αγοράσουν ή να μεταβιβάσουν ακίνητα προκειμένου να προλάβουν τις νέες τιμές ζώνης.

Οι φορολογούμενοι βιάζονται να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες σύνταξης συμβολαίων για αγορές ή γονικές παροχές ακινήτων, ώστε οι φόροι και τα τέλη μεταγραφής συμβολαίων να υπολογιστούν και να βεβαιωθούν με βάση τις σημερινές αντικειμενικές τιμές και να αποφευχθούν επιπλέον επιβαρύνσεις που θα προκύψουν μετά τις αναπροσαρμογές των συγκεκριμένων τιμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider