Συνέδριο HerMa HUB: Οι κοινότητες στο προσκήνιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέδριο HerMa HUB: Οι κοινότητες στο προσκήνιο
Η πόλη της Ελευσίνας θα γίνει το ιδανικό πεδίο για να βρεθούν και να συζητήσουν Κοινότητες, Ομάδες και Γειτονιές στο Προσκήνιο.

Πώς ενεργοποιούνται οι κοινότητες πολιτών μέσω του πολιτισμού; Με ποιες μεθόδους;

Ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές ενεργοποίησης των τοπικών κοινοτήτων μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς;

Το διήμερο 6-7 Δεκεμβρίου, η πόλη της Ελευσίνας θα γίνει το ιδανικό πεδίο για να βρεθούν Κοινότητες, Ομάδες και Γειτονιές στο Προσκήνιο, να συζητήσουν και να διερευνήσουν προσεγγίσεις και απαντήσεις στα ζητήματα αυτά.

Στο συνέδριο «Οι Κοινότητες στο Προσκήνιο: Η Εμπειρία της Ενεργοποίησης Πολιτών μέσω της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (HerMa HUB: Fostering Communities), για πρώτη φορά, περισσότερες από 30 ομάδες πολιτών από την Αθήνα, την Ελευσίνα και την περιφέρεια (Κρήτη, Ιόνιο, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Μακεδονία, Σποράδες κ.α) μαζί με προσκεκλημένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συστηθούν και θα ανταλλάξουν πληροφορίες και καλές πρακτικές που αφορούν Την Εμπειρία της Ενεργοποίησης Πολιτών μέσω της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Καινοτόμες θεωρίες και πρακτικές ενεργοποίησης τοπικών κοινωνιών

Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν καινοτόμες θεωρίες και πρακτικές ενεργοποίησης τοπικών κοινωνιών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία που έχουν για τη διατήρηση και προώθηση του πολιτισμού. Επίσης στο πλαίσιο των εργασιών της συνάντησης θα γίνει εφικτή η θέσπιση στοχευμένης ατζέντας για μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες καθώς και τη παρουσίαση μεθοδολογιών και τρόπων εργασίας που θα λειτουργήσουν ως εκπαιδευτικά εγχειρίδια για περαιτέρω εγχειρήματα ενεργοποίησης των τοπικών κοινωνιών μέσω πολιτιστικών δράσεων.

Στους προσκεκλημένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται: ο συν-υπεύθυνος για την ομάδα UNDERGROUND Archeology Heritage & People Juanjo Puildo, η αρχαιολόγος Έλενα Στεφανοπούλου, η διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διεθνή Διαχείριση και Συμβουλευτική Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναπ. καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Exeter Bryony Onciul, ο Δρ. Άρης Αναγνωστόπουλος (Επ. Λέκτορας Πανεπιστημίου Kent, και η Δρ. Αρχαιολόγος -Μουσειολόγος Ελένη Στεφάνου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Ελευσίνας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες:

heritagemanagement.org/conference

Το συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου
παρακαλείσθε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση που θα βρείτε εδώ heritagemanagement.org/conference/registration/register .

Ημερομηνίες, Ώρες & Διευθύνσεις:
- Παρασκευή 6/12 (15.30): E.K.E.-Δ.A. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
Ελευσίνας- Δυτ. Αττικής Χαριλάου 28, Ελευσίνα
- Σάββατο 7/12 (10.30): Δημαρχείο Ελευσίνας (Χώρος Υποδοχής), Χατζηδάκη 41 &
Δήμητρος, Ελευσίνα

Συνέδριο HerMa HUB: Οι κοινότητες στο προσκήνιο
Συνέδριο HerMa HUB: Οι κοινότητες στο προσκήνιο
Συνέδριο HerMa HUB: Οι κοινότητες στο προσκήνιο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider