Χρειάζεται Ανατροπή και Αλλαγή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Νίκος Λεβετσοβίτης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρειάζεται Ανατροπή και Αλλαγή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Οι συγκεκριμένες εκλογές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για όλους τους επαγγελματίες. Διότι, αν δεν αλλάξουν άρδην όλα όσα μας έχουν τελματώσει, πολύ φοβάμαι ότι στις επόμενες εκλογές θα υπάρχει το επιμελητήριο αλλά δεν θα υπάρχουν επαγγελματίες…

Είναι γνωστό σε όλους, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επαγγελματιών της Αττικής έχουν σοβαρά προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια.

Εμείς προτείνουμε ειδική υπηρεσία όπου θα καθοδηγεί τους επαγγελματίες της Αττικής προς όλες τις συμφέρουσες λύσεις. Έτσι θεσπίζουμε τον Τραπεζικό Σύμβουλο του Μικρομεσαίου ενώ αναβαθμίζουμε την παροχή νομικών και φοροτεχνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών. Παράλληλα θα επιδιώξουμε προς αυτή την κατεύθυνση να υπάρχει η ικανή και αναγκαία διαβούλευση πριν παρθούν οι όποιες αποφάσεις από την κεντρική διοίκηση. Σήμερα απλώς διαμαρτυρόμαστε όταν έχουν αποφασίσει για εμάς… χωρίς εμάς.

Στο πλαίσιο επίσης των χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε αποφασίσει να δημιουργήσουμε μία ισχυρή υπηρεσία όπου θα καθοδηγεί όλα τα μέλη μας για να αξιοποιηθούν αυτές οι ευκαιρίες. Στο ίδιο μήκος κύματος, θα αναλάβουμε συντονιστικό ρόλο σε προγράμματα clustering για να είμαστε και εμείς μέσα στις προκλήσεις της επιχειρηματικής εξωστρέφειας.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι όλες αυτές τις υπηρεσίες θα τις παρέχουμε αποκεντρωμένα, με γραφεία που θα δημιουργήσουμε στην Αττική, έτσι ώστε να μην συνεχιστεί η Αθηνοκεντρική λειτουργία, η οποία πολλές φορές λειτουργεί αποτρεπτικά. Λειτουργούμε έτσι υπηρεσίες μίας στάσης αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Όλα αυτά δεν είναι ακατόρθωτα να πραγματοποιηθούν. Χρειάζεται όμως η ανάλογη πολιτική βούληση και κυρίως πρέπει η Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών, της οποίας ηγούμαι, να είναι η πρώτη δύναμη στις επικείμενες εκλογές. Πρέπει να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Η μεγάλη Αλλαγή. Διότι τα προβλήματα είναι εδώ και το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider