Σήμερα η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμερα η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα
Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί σήμερα (01/02), υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα, δύο εβδομάδες μετά τον ξαφνικό θάνατό του σε φυλακή της Αρκτικής.

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί σήμερα (01/02), υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα, δύο εβδομάδες μετά τον ξαφνικό θάνατό του σε φυλακή της Αρκτικής. Σύμφωνα με το Associated Press η ρωσική αστυνομία θα καταγράφει τα διαβατήρια όσων προσέρχονται στην εκκλησία, η οποία βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή της Μόσχας.

Οι συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν ότι η κηδεία θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube. Επιπλέον, κατήγγειλαν ότι η οργάνωση της τελετής έγινε μετ΄ εμποδίων καθώς δυσκολεύτηκαν να μισθώσουν νεκροφόρα για να μεταφέρει τη σορό του εκλιπόντος Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης. Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι ισχυρίζονται ότι πολλές εκκλησίες στη Μόσχα αρνήθηκαν να τελέσουν τη λειτουργία.

Τελικά, οι συνεργάτες Ναβάλνι πήραν άδεια για την κηδεία από έναν ναό στην περιοχή Maryino της Μόσχας, όπου κάποτε ζούσε πριν από τη δηλητηρίασή του το 2020, τη θεραπεία στη Γερμανία και τη σύλληψή του κατά την επιστροφή του στη Ρωσία. Η εκκλησία της Εικόνας της Μητέρας του Θεού, η οποία συμφώνησε να πραγματοποιήσει τη λειτουργία, δεν προανήγγειλε την τελετή στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, η ρωσική αστυνομία εθεάθη την Πέμπτη να τοποθετεί φράγματα ελέγχου του πλήθους στην εκκλησία. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό νεκροταφείο Borisovskoye. Να σημειωθεί ότι σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια, είπε ότι ο σύζυγός της βασανίστηκε για τρία χρόνια στις φυλακές και δολοφονήθηκε με εντολή του Πούτιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider