«Ψυχρολουσία» για πολίτη στον Διόνυσο: Του ήρθε λογαριασμός ύδρευσης 102.966 ευρώ

Χρήστος Δοντάς
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψυχρολουσία» για πολίτη στον Διόνυσο: Του ήρθε λογαριασμός ύδρευσης 102.966 ευρώ
Λαχτάρα για τον άτυχο πολίτη που προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, η σωτήρια επέμβαση του οποίου είχε σαν αποτέλεσμα την διαγραφή της οφειλής.

Σοκ έπαθε πολίτης από τον Διόνυσο που όταν είδε πως πρέπει να πληρώσει το εξωφρενικό ποσό των σχεδόν 103.000 ευρώ βάσει ειδοποιητηρίου λογαριασμού ύδρευσης από το Δήμο, με αποτέλεσμα να προστρέξει στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η Ανεξάρτητη Αρχή απευθύνθηκε προς το Δήμο Διονύσου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και ενέργειες και το Τμήμα Ύδρευσης του Δήμου συμπέρανε ότι η οφειλή οφείλεται σε βλάβη του υδρομέτρου για το οποίο ο καταναλωτής δε έφερε ευθύνη.

Κατόπιν της διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη και έπειτα από εισήγηση του Τμήματος Εσόδων & Περιουσίας και με Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου πραγματοποιήθηκε η διαγραφή της χρέωσης του ποσού των 102.966,32 ευρώ που αφορά την ύδρευση και η οφειλή περιορίστηκε στο υπόλοιπο της οφειλής, ήτοι στο πάγιο των 19,84 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Διονύσου με επιστολή του επισημαίνει πως ο αιτών καταναλωτής, κάτοικος εξωτερικού, «μετά τη λήψη του λογαριασμού Γ 4ΜΗΝΟΥ 2020 ύψους 102.986,16€ επικοινώνησε με την Τεχνική Υπηρεσία για την παράλογα υπερβολική κατανάλωση λόγω του ότι πρόκειται για ημιτελή εγκαταλελειμμένη οικοδομή και ενημερώθηκε ότι κατά την αποκομιδή κλαδιών σε κοινόχρηστο πεζοδρόμιο, το γκρέιντερ "έσπασε τον υδρομετρητή" με αποτέλεσμα την καταγραφή συνεχούς ροής».

Στη συνέχεια υπέβαλε τις με αρ. πρωτ. 39641/23- 11-2021 & 48039/22-12-2021 αιτήσεις - ενστάσεις για έλεγχο του υδρομετρητή και της υπερβάλλουσας κατανάλωσης του καθώς και τη σφράγισή του ως πρόληψη για το μέλλον, όπως αναφέρεται στην επιστολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή.

«Η κατανάλωση του Γ 4ΜΗΝΟΥ 2020 είναι 34.643 κ.μ.. Από το ιστορικό των μετρήσεων των Γ 4ΜΗΝΩΝ της παροχής νερού, φαίνεται πως η κατανάλωση δεν έχει ποτέ υπερβεί τα 77 κ.μ. Επιπλέον, από το Α 4ΜΗΝΟ 2020 έως και την αλλαγή του υδρομετρητή τη 13/11/2020 ο αρμόδιος υπάλληλος για τη μέτρηση αναφέρει στα σχόλια: "Αντίστοιχη μέτρηση. Είναι θαμμένο και είναι οικοδομή", καταγράφοντας ως ένδειξη αναφοράς τα 180 κ.μ., τα οποία είχαν καταναλωθεί πριν τη διακοπή εργασιών της οικοδομής. Η Οικονομική Επιτροπή με τη με 515/2022 απόφασή της αναγνώρισε ότι ο καταναλωτής δεν φέρει ευθύνη για την προξενηθείσα βλάβη στο υδρόμετρό του και ενέκρινε την πλήρη απαλλαγή του καταναλωτή, για το λόγο αυτό διαγράφει το υπολοίπου της χρέωσης ήτοι 102.966,32€ εκτός του παγίου ήτοι 19,84€» υπογραμμίζεται στην επιστολή προς τον Συνήγορο του Πολίτη από τον δήμο Διονύσου.

Ακολουθούν τα έγγραφα όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Πολίτη

Η ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη

Η απόφαση του Δήμου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ομόλογα: «Φωτιά» στις πωλήσεις παγκοσμίως - Ρεκόρ με σχεδόν 600 δισ. δολάρια

Ποιες είναι οι μεγάλες απειλές για τις ελληνικές επιχειρήσεις - Τι αναφέρει το βαρόμετρο της Allianz

Χαρδαλιάς: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider