Κοντά στους 400 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Νότια Αφρική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στους 400 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Νότια Αφρική
Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε τη διάθεση 68,3 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Κοντά στους 400 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Νότια Αφρική στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών της χώρας.

Οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 395 έναντι 341 που ανέφερε ο προηγούμενος απολογισμός.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε τη διάθεση 68,3 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης, που έχει οδηγήσει πάνω από 40.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τα περισσότερα θύματα θρηνεί η περιφέρεια του Ντέρμπαν, του μεγάλου αφρικανικού λιμανιού στον Ινδικό Ωκεανό. Ήταν το επίκεντρο των σφοδρών βροχοπτώσεων που άρχισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε αυτή έχει κηρυχθεί κατάσταση καταστροφής.

Οι βροχοπτώσεις, οι σφοδρότερες που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια, κατέστρεψαν γέφυρες, πλημμύρισαν δρόμους, απέκοψαν μεγάλο μέρος της περιοχής. Πάνω από 250 σχολεία υπέστησαν ζημιές, χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν. Οι αρχές μιλούν για κόστη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε μέσω Twitter πως του προκάλεσαν «βαθιά θλίψη οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών» στη Νότια Αφρική.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι αναμένονται νέες μπόρες και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών τοπικά το τριήμερο του Πάσχα των καθολικών. Οι βροχοπτώσεις αναμένονται κυρίως στις γειτονικές επαρχίες Φρι Στέιτ (κεντρικά) και Ανατολικό Ακρωτήρι (νοτιοανατολικά).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλημμύρες στη Νότια Αφρική: Πάνω από 340 οι νεκροί

gazzetta
gazzetta reader insider insider