Η Ιταλία προχωρά άμεσα στη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ιταλία προχωρά άμεσα στη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου
Η Ιταλία θα προχωρήσει άμεσα στην χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, η Ιταλία θα προχωρήσει άμεσα στην χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού, σε τρία εκατομμύρια πολίτες που παρουσιάζουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Στην συνέχεια είναι πιθανό να χορηγηθεί τρίτη δόση των σκευασμάτων κατά της covid 19 σε πολίτες ιδιαίτερα προχωρημένης ηλικίας, σε όσους βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας και στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού», πρόσθεσε ο Φιλιουόλο.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση των εμβολίων στο 80% των πολιτών άνω των 12 ετών, και ότι μέχρι το τέλος του μηνός υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 80% των κατοίκων της χώρας.

Ο Φραντσέσκο Φιλιουόλο, τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι 1.800.000 Ιταλοί 50 με 59 ετών, ακόμη δεν έχουν προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα και απηύθυνε έκκληση στην κατηγορία αυτή πολιτών να σπεύσουν να εμβολιαστούν, για την προστασία της υγείας τους και ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider