Στο Εφετείο ο Χρ. Παππάς, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού - Ποινική δίωξη κι αυτόφωρο για την 52χρονη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Εφετείο ο Χρ. Παππάς, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού - Ποινική δίωξη κι αυτόφωρο για την 52χρονη
Ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου θα εκτίσει την ποινή του.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο μετήχθη ο επί σειρά μηνών φυγόποινος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της ποινής των 13 ετών και 3 μηνών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Αμέσως μετά ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου θα εκτίσει την ποινή του.

Ο συνήγορός του, Περικλής Σταυριανάκης ανέφερε σε δήλωσή του ότι «ήθελε να παραδοθεί» και πρόσθεσε πως όλο αυτό το διάστημα «νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα». Όπως υποστήριξε, ο Χρήστος Παππάς «ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα».

Σημειώνεται, ότι στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται οι καταδικασθέντες χωρίς αναστολή πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματαθαιόπουλου, που κρατείται όπως και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Χθες βράδυ συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μια γυναίκα 52 ετών που έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ' αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου της απαγγέλθηκε ποινική δίωξη με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη απόψε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στον εισαγγελέα ο Χρ. Παππάς της Χρυσής Αυγής, για την εκτέλεση της ποινής του

Συνελήφθη ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς - Στον Εισαγγελέα Εφετών αύριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider